NIJE BOGATA, ALI JE NAŠA

Ponuda muškog seksipila s domaćih ekrana

07.09.2009 u 08:53

Bionic
Reading

Zoran Šprajc, Petar Vlahov, Andrija Jarak, Tomislav Jelinčić ili Aleksandar Stanković? Iz mora nezanimljivih TV faca izdvojili smo pet potencijalno seksipilnih, naravno, ovisno u okusu

Da seksi voditeljica na malim hrvatskim ekranima ima više nego vrganja poslije kiše na Sljemenu, tog smo i sretno i bolno svjesni. No kada je riječ o frajerima, čini se da manjka onih za kojima bi gledateljice šarolikih emisija baš vrištale po ulici. Ipak, kako ne bi ispalo da u ponudi nema baš nikoga, predstavljamo one koji bi svojim estetsko-karakternim kvalitetama mogli biti dostojna konkurencija, ako ne Georgeu Clooneyju, onda barem jedni drugima.

Škola šarma á la Šprajc
Zoran Šprajc

Šprajc se na ovome popisu koji nije top lista nalazi prije svih drugih zato što je on ujedno najozbiljniji kandidat za kategoriju seksipilnog muškarca, ako je takvog u našim televizijskim kućama uopće moguće pronaći. Šprajc je divan primjer fenomena po kojemu muškarci imaju prirodnu privilegiju da s godinama ne postaju ocvali, već šarmantni, ako već u mladosti nisu bili misteri. On je mister šarma, a njegove bravure kojima nas časti tijekom središnjeg 'Dnevnika' već su toliko legendarne da ih ni ne treba prepričavati. S Georgeom Clooneyjem možda dijeli jedino prosijedu kosu koja i njemu baš dobro stoji, a njegov uspješni spoj samozatajnosti i neustrašive rječitosti često ostavlja bez daha. Šarm i Šprajc ovih se dana stapaju u jedno.




Malo robustan, ali...
Andrija Jarak

Ovaj reporter Nove TV vrijedno izvještava s terena o kojekakvim tekućim događanjima u zemlji, no iako ga svakoga dana vidimo na televiziji,
informacije

o njemu samom u medijima vrlo slabo teku. On je kandidat za ljubiteljice i ljubitelje malo robusnijeg izgleda, a kombinacija toga i njegovog prilično misterioznog stava zasigurno je primamljiva mnogima. Andrija se može pohvaliti i činjenicom da je izabran za nošenje barem jedne poznate modne revije, humantiranog karaktera doduše, no time se lijepo svrstao u sekciju poželjnih modela. Poručili bismo samo da nam ipak pruži tu i tamo koju pikanteriju iz osobnog života, budući da je jedini trač koji o njemu kola onaj iz profesionalne domene, a taj govori da je Hloverka bila silno žalosna što ga nije uspjela nagovoriti da radi za HRT.



S njim nema šale
Aleksandar Stanković

Kako ne bi ispalo da televizijskim ekranima lutaju samo oni koje nije briga za vlastiti izgled (osim Petra Vlahova, naravno), u spas pritječe Aleksandar velikih mišića. Ovaj televizijski novinar i voditelj emisije 'Nedjeljom u dva' izgledom na prvi pogled možda naginje stereotipu o alfa-mužjaku svojom obrijanom glavom i nabildanim tijelom, no znamo da Aco nije takav. Da je prava faca, dokazao je pozdravivši to što ga je gay zajednica izabrala za najseksipilnijeg muškarca, uz to što mu je britki jezik kojim rešeta svakoga tko sjedne u fotelju njemu nasuprot sam po sebi priličan adut. No Stankovićeve su fizičke proporcije toliko slavne da su zaradile hommage u obliku animiranog skeča u 'Laku noć, Hrvatska', a i sam ih je pokazao Stephanu Lupinu, i to u vlastitoj emisiji, pozirajući mu u studiju golog torza.






Najviše se smije
Tomislav Jelinčić


Jelinčić ovdje predstavlja kastu plavokosih muževa koji baš i nisu prečesti u televizijskim vodama, pogotovo ne kada su u pitanju urednici vijesti. Tridesedvogodišnji Jelinčić možda nije seks-bomba, ali je ljepuškast te izgleda bolje od mnogih koje svaki dan gledamo na malim ekranima. Doduše, pomalo odaje dojam nesnosne kombinacije štrebera i osobe koja se trudi biti kul, no poznato je da dojam često vara. Slavne su Jelinčićeve provale smijeha usred izlaganja dnevnih događaja, ali to je već postalo jedan od zaštitnih gafova kuće za koju radi. Bolje da se ističe svojom neuobičajeno veselom naravi nego da se utapa u masi, a to potvrđuje i slabije poznata činjenica da Tomislav svoj glas posuđuje crtićima sinkroniziranima na hrvatski. Iz mase ga je očito izdvojio i modni Oscar koji je prije nekoliko godina zaradio kao najbolje odjevena muška TV osoba. Nevezano za njegov modni izričaj, Jelinčić je pravi mamac za ljubitelje frajera koji izgledaju kao dobri dečki iz susjedstva ili, bliže našoj urbanoj kulturi, dečki iz kvarta.



Dario Haček / CROPIX
Vlahov voli svoj odraz
Petar Vlahov

Petar Vlahov se toliko trudi biti zgodan da bi bilo nepravedno ne spomenuti ga u ovom kontekstu, bez obzira koliko njegovi napori bili (ne)uspješni. Slobodnije rečeno, on je jedan od idejnih kolovođa metroseksualnog pokreta u Hrvata, tako da je uvijek nakvarcan, obrijan, diskretno nabildan, s frizurom na mjestu i pomno odabranim krpicama. Iako se mnogima čini da pretjeruje, ipak za neke ljude i takav stil ima svoj seksipil, a da postoji barem jedna takva osoba, sasvim je sigurno. Vlahov je zasad jedini muškarac iz ozbiljnijih TV formata čije su eksplicitne fotografije koje je nekoj djevojci slao putem MMS-a uspjele procuriti u javnost, pa pretpostavljamo da mu je i to donijelo poene kod žena, kao i kod muškaraca.