SVIJET POLUDIO ZA TALENTIMA

Upoznajte nove Susan Boyle

28.08.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Samo nekoliko mjeseci nakon što je Susan Boyle svojim glasom uzdrmala svijet, već nekoliko kandidata pretendira na njezino mjesto. Među njima se nalazi i četverogodišnji Lenny, naša inačica svjetskih talenata, koji je oduševio sve prisutne na riječkoj audiciji za show 'Supertalent'

Buka oko Susan Boyle polako je utihnula, a već se spremaju novi izleti u zvjezdanu orbitu. Na mjesto priproste kućanice očaravajućeg glasa, koju bi u filmskoj biografiji mogao glumiti veliki Robin Williams, već se gura nekoliko kandidata. I svi postaju hitovi YouTubea na kojemu njihove izvedbe privlače milijune klikova.

Jedan od konkurenata za mjesto novog kralja talent showova je Danyl Johnson. Taj 27-godišnji učitelj oduševio je žiri britanskog talent showa 'X Factor' svojom izvedbom pjesme 'With A Little Help From My Friends'.

Nakon što je Danyl otpjevao hit Beatlesa, žiri i publika kolektivno su ustali i nagradili ga ovacijama, a predsjednik žirija Simon Cowell izjavio je: 'Radimo ovo već osam, devet godina i moram priznati da je ovo najbolji prvi nastup koji sam vidio tijekom svih tih godina. Mislim da bi ti mogao postati najbolji kandidat kojeg smo ikad imali.' Danylov prvi nastup poslušajte u video prilogu i time postanite jedna od više milijuna osoba koje su pohitale na YouTube kako bi čule njegovu zanosnu izvedbu rock klasika.

 



Danyl Johnson: 'With A Little Help From My Friends'

U istom talent showu Danyl je ubrzo dobio ljutu konkurenciju u preslatkoj Stacy Solomon (19), samohranoj majci 17-mjesečnog sina. Stacy je oduševila žiri svojom izvedbom klasika Luisa Armstronga 'What A Wonderfull World'. Iznenadila je posebice zato što je prije same izvedbe djelovala smotano, kao da se na audiciji našla greškom. Međutim, već prvim taktovima pjesme oduševila je i žiri i publiku. Dannii Minogue, jedna od članica žirija, na rubu suza izjavila je: 'Ne znam ni sama zašto, ali nisam očekivala da ćeš tako dobro pjevati.' I ostali članovi žirija složili su se s njom.

 




Susan Boyle po domaće


Ingrid na šipki
Da i mi konja, odnosno ždrijebe za trku imamo, govori oduševljenje koje je popratilo nastup četverogodišnjeg bubnjara Lennyja. U riječkom dijelu audicije za novi talent show 'Supertalent', malecni bubnjar nije točno znao reći koliko ima godina, ali je zato svojim bubnjanjem oduševio svih 80-ak kandidata audicije i žiri. Predsjednik žirija Dubravko Merlić, zajedno s oduševljenom publikom zaključio je: 'Zvijezda je rođena!'

Lennyjeva ljuta konkurencija na putu do naših srdaca, između ostalog, bit će i zanosna Ingrid, koja je na zadarskoj audiciji pokazala svoju dugo treniranu vještinu plesa oko šipke. Za njezina nastupa publika je bila na nogama, a žiri bez riječi. Dubravko Merlić je bio fasciniran, ali ne i impresioniran egzotičnim nastupom, no zato su drugi članovi žirija, Enis Bešlagić i Nina Badrić bili oduševljeni Ingridinim nastupom. I to su, sigurni smo, tek prve u nizu zvijezda koje će izbaciti ovajtalent show. Jer ljudi žude za zabavom i novim idolima. Makar onimakoji plešu (po šipki) tek jedno ljeto, odnosno tri mjeseca koliko traje show.