'PROKLETSTVO' NOVE SEZONE

Svi skandali, nevolje i šokovi showa 'Zvijezde pjevaju'

23.04.2014 u 12:27

Bionic
Reading

Osma sezona showa 'Zvijezde pjevaju' prepuna je neočekivanih obrata, pa i nenadanih situacija od samog početka, a objava da se rastaju Ana Rucner i Vlado Kalember nakon što su ispali iz natjecanja udarni HTV-ov show je opet smjestila u centar pozornosti

Da će ova sezona 'Zvijezde pjevaju' izazvati mnoštvo promjena i kontroverza, dao je naslutiti sam početak, jer je HTV-ov udarnishow u osmoj sezoni dobio novog šefa. Nakon osam uspješnih sezona 'Plesa sa zvijezdama' i 'Zvijezde pjevaju' smijenjen je urednik tih televizijskih projekata Mario Sedmak. Na njegovo mjesto došao je njegov dosadašnji pomoćnik, urednik Tomislav Štengl.


Prva odluka novog glavnog urednika je bila promjena žirija, što je izazvalo negodovanje kako publike, tako i TV-kritičara. Umjesto Ksenije Erker zvijezde je započela ocjenjivati Zdenka Kovačiček, a Rajka Dujmića zamijenio je Zrinko Tutić.

'Smatram da sam svoj posao članice žirija 'Zvijezde pjevaju' radila časno, stručno, pa i šarmantno. Neugodno sam iznenađena i žalosna što su me HTV-ovci izbacili iz emisije', rekla je za Jutarnji list Ksenija Erker, dugogodišnja omiljena sudionica emisije koju su nazivali dobrim duhom showa. Unatoč iniciranoj peticiji da se pokuša vratiti u show, to nije urodilo plodom.

Bez iznenađenja nije prošla ni prva epizoda nove sezone koja je rasporedu bila 15. ožujka, jer je Filip Juričić koji je u showu trebao pjevati s mentoricom Majom Vučić odustao od natjecanja samo dva dana prije početka.
'Filip Juričić je odustao od showa jer se nije slagao s nekim stavkama ugovora koji potpisuju HRT i sudionici showa', priopćili su kratko s HRT-a.

I voditelja Duška Ćurlića zadesila je u ovoj sezoni 'Zvijezde pjevaju' nevolja. 'U emisiji nisam bio jer sam prošli tjedan operirao žuč, nakon nekoliko napada. Svi koji su to prošli znaju o čemu govorim. Oporavljam se i sljedeće sam subote u 'Zvijezde pjevaju'', rekao je za Večernji Duško Ćurlić.


Najveći šok izazvala je zadnja vijest iz showa. U šest epizoda nove sezone 'Zvijezde pjevaju' Ana Rucner i Vlado Kalember natjecali su se kao bračni partneri, a svi su mislili da među njima vlada idila bez obzira na tračeve, no odmah nakon izlaska iz showa priznali su da se rastaju.

'Vlado i ja smo u iznimno dobrim odnosima, a na sceni smo profesionalci. Pristali smo na ovaj show zato što oboje volimo pozornicu i publiku te nastojimo dati maksimum u svakom svom nastupu, bez obzira na bračni status. S obzirom na to da smo prihvatili sudjelovanje u showu prije pokretanja razvoda, držali smo svoju privatnost za sebe. Nismo htjeli da se tako sjajan HRT-ov show pretvori u sapunicu o Ani i Vladi', rekla je Ana za Story.

Osma sezona omiljenog showa započela je vrlo burno, prepuna novih momenata i obrata, a hoće li vrhunac i rasplet donijeti još neka iznenađenja, vidjet ćemo sljedećih subota.