ŠPIČEK IH SPOJIO

Na setu kulinarskog showa zakuhava se ljubav?

23.04.2014 u 10:36

Bionic
Reading

Natjecatelji showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj' već nas peti tjedan zaredom uveseljavaju svojim kulinarskim vještinama

Kandidati su imali zadatak od škrtih namirnica Dalmatinske zagore složiti ukusan i brz ručak pa su pripremili tradicionalni soparnik i janjetinu na lešo s raštikom.

Poljički soparnik je prvi izazov drugog dana pripremanja delicija iz Zagore. Ovo jelo, koje se s punim pravom našlo na popisu jela sa zaštićenim zemljopisnim porijeklom, po legendi je Napoleon nazvao jedinim kolačem na svijetu nakon kojeg se može uživati u vinu. Natjecatelji su s oduševljenjem pravili soparnik, tako da je žiri imao pune ruke posla u odabiru najboljeg recepta između deset različitih.

Slično je bilo s janjetinom na lešo s raštikom, jer su je svi pripremali na različite načine.

Osim što je usredotočen na natjecatelje i njihove izvedbe novih zadataka,član žirija Tomislav Špičekuspio je primijetiti da su Zlatan i Anka ponovno na susjednim jedinicama te da si u pauzama kuhanja rado dijele savjete i namirnice...

'Čini mi se da se Zlatan više fokusirao na Anku nego na soparnik i janjetinu! Dijele si savjete, namirnice... Zbunjuju se, u istoj su liniji… Njih sutra treba malo razmjestiti ili ih možda trebamo još više zbližiti!', rekao je Tomislav Špiček.

Hoće li njegovi komentari potaknuti Anku i Zlatana da razmisle ima li u njihovom odnosu nešto više od prijateljstva?