ZADNJI DAN S KLINCIMA

Bigi obdario stanare i male Tajlanđane

17.12.2008 u 19:00

Bionic
Reading

Iako nisu naučili pjesmicu 'Zvončići, zvončići', mali su se učenici u kući divno proveli, izmorili naše stanare igrom, ali im i uljepšali posljednji tjedan boravka u kući

Za posljednji dan druženja s tajlandskom djecom Bigi je pripremio puno iznenađenja. Tako su za početak djeca s kapicama Djeda Mraza podijelila darove koje su pripremila našim finalistima, da bi ubrzo zatim odradili formalni dio druženja – svi zajedno otpjevali su vesele 'Zvončiće'. U pjesmi su se pretapali mrmljanje, smijeh, buka i šapat, a sve u prekrasnoj kakofoniji. Nakon toga stanari su odigrali jedan rukomet na pijesku s malim Tajlanđanima, a zatim su gradili kule u pijesku. I sve to uz pregršt vike i dreke, smijeha i zabave.

Nakon igranja u pijesku, stiglo je vrijeme darivanja. Djed Mraz je stigao i do Tajlanda i ostavio dječici darove pod borom. Zadatak naših finalista bio je tek da malim Tajlanđanima objasne tko je Djed Mraz.

Darivanje je prešlo u pravi tulum nabacivanja i razbacivanja vatom. Dječica su dobila darove, a neka su od njih na Sašin nagovor i trpala u torbe stvari iz kuće kao što su šamponi, sapuni i slično. Stanarima su djeca poklonila zajedničke slike, pa su oni, nakon što su djeca otišla, još dugo ostali sjediti na kauču, sjetno i s osmijehom na licu gledajući slike i raspravljajući tko je tko na njima. Čini se da su dječica uistinu razveselila naše stanare u posljednjem tjednu njihova boravka u kući.