OPAKI I SEKSI TV, 1. DIO

One su najseksipilnije akcijske ikone televizije

09.04.2014 u 07:23

Bionic
Reading

U prvom dijelu našeg vodiča kroz savršen spoj seksipila i akcijskog adrenalina predstavljamo prvi naramak najvećih heroina s malih ekrana: superjunakinje, ubojice vampira i vladine supervojnike

JESSICA ALBA KAO MAX GUEVARA ('DARK ANGEL')
Mlada Jessica Alba kao genetski izmijenjeni supervojnik, koji bježi od vlade i prikriva se radeći kao teklić na biciklima, sve dok nije primorana boriti se protiv svih. I sve to u produkciji jednog i jedinog Jamesa Camerona

PETA WILSON KAO NIKITA ('NIKITA')
Kanadska akcijska serija iz 1997. svijet je upoznala s Petom Wilson, pravom ikonom seksipila i akcije na malim ekranima. Australska glumica i model izgleda kao nordijska žena-zmaj, a u TV verziji zapravo je zamijenila Anne Parillaud iz izvornog filma. I, ne, nitko se nije žalio.

MAGGIE Q KAO NIKITA ('NIKITA')
S obzirom na to da je verzija priče o vladinoj profi ubojici s Petom Wilson već debelo zastarjela, američki je kanal CW od 2010. do 2013. oživio Nikitu s ikonom hongkonškog akcijskog filma, manekenkom i vrućom akcijskom heroinom Maggie Q. I, ne, nitko se nije žalio.

SARAH MICHELLE GELLAR KAO BUFFY ('BUFFY, UBOJICA VAMPIRA')
Još jedan TV serijal iznikao iz igranog filma, još jedna prilika za gradnju nove zvijezde koja je sišla s malog ekrana pa postala i zvijezda igranog filma – Sarah Michelle Gellar imala je sve što treba: izgled nevine tinejdžerice, šarm duhovite školarke i talent profesionalnog ubojice vampira.

LUCY LAWLESS KAO XENA ('XENA: PRINCEZA RATNICA')
Kažu da je Xena prva istinska lezbijska ikona malih ekrana – kako god interpretirali odnos snažne ratnice i njezine krhke plavokose pratnje Gabrielle, jedno je sigurno – veće ratnice televizija nije vidjela. Barem kada su čelik, buzdovani i sjekire u pitanju.

HAYDEN PANETTIRE KAO CLAIRE BENNETT ('HEROJI')
Bila je to prilika za još jednu gradnju filmske karijere – Hayden se proslavila upravo ulogom u 'Herojima', prije nego što su mediji i Hollywood poludjeli za njom. Razlog? Mlada, plava, lijepa, navijačica i superjunakinja. Sposobna regenerirati svoje ozljede.


(nastavit će se)