TV KRITIKA ZRINKE PAVLIĆ

Nova 'Svlačionica' razblažena je verzija Knjazovog humora

01.04.2014 u 09:56

Bionic
Reading

Na jednu stvar uvijek možemo računati u Knjazovim emisijama, čak i kada nisu onako urnebesno smiješne kao one koje se i danas smatraju 'greatest hitovima'. Čovjek je uvijek veseo i dobronamjeran. Njegova ovotjedna gošća - Zrinka Cvitešić - i suputnica s kojom je 'dojahao' do Londona - nevjerojatna 85-godišnja gospođa Nina - odlično su se uklopile u taj đir

Budimo posve iskreni - nijedna dosad prikazana epizoda u novome serijalu Knjazove 'Svlačionice' nije onakvo umiranje od smijeha kao legendarni hitovi iz njegova opusa (Mišo Kovač, Severina, Mirko Filipović itd.), no budimo i dobronamjerni - sve su sasvim pristojne i zabavne, a i ne možeš od čovjeka očekivati da dvadeset godina drži istu razinu duhovitosti. Osim toga, ako je Knjaz u nečemu uvijek ispunjavao očekivanja, onda je to neosporna činjenica da je uvijek veseo, dobroćudan i barem mrvicu 'udaren mokrom čarapom po glavi'. Sinoćnja epizoda, u kojoj je s 85-godišnjom gospođom Ninom otišao u London posjetiti Zrinku Cvitešić, bila je upravo takva. Stvorio je dojam kao da mu je profesionalna ekipa snimila putovanje u Englesku u posjet frendici, na koje je, eto, poveo i baku.

'Frendica' je sasvim slučajno vrlo uspješna glumica koja već neko vrijeme igra u hvaljenom mjuziklu 'Once' na londonskom West Endu, ali osim što je s njom razgovarao o načinu na koji je došla do tog angažmana, Zrinka Cvitešić ni u jednom trenutku nije se ponašala kao megazvijezda ni pokondirena tikva u gastarbajteriji, nego kao skroz normalna žena koja se veseli svojoj novoj karijeri i uspjehu na nekom drugom mjestu izvan vlastitog dvorišta. Odvela je Knjaza u hostel u kojem je prespavala kada je išla na audiciju, upoznala ga sa svojim partnerom iz predstave, pratio ju je do sićušne garderobe u kazalištu... Mnogo su se više družili po ulicama, stražnjim hodnicima televizijskih postaja i kazališnih zgrada negoli po pozornicama, i to je okej. Celebrity profil Zrinke Cvitešić mogao je napraviti običnom montažom njezinih nastupa i televizijskih intervjua, ovo je ipak 'Svlačionica'.

Zrinka Cvitešić i Declan Bennett izvode pjesmu iz mjuzikla 'Once' u TV emisiji Grahama Nortona na BBC-ju


Jedino mi je bilo malo žao što se između Zrinke i gospođe Nine nije uspjela ostvariti bolja veza ni komunikacija, a kada bi se i dogodila, to bi nekako bilo na Knjazovo inzistiranje, gotovo prisiljavanje, kao u slučaju glumljenja zle maćehe i Pepeljuge na ulici. Što se svega ostalog tiče, bio je to jedan ugodan, zabavan intervju s nekoliko blažih knjazovskih trenutaka, kao što su bili oni u kojima gđa Nina drži Zrinkinu sliku kao ikonu iza sugovornika koji pričaju o Zrinkinoj prošlosti. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati dalje, ali nakon ove epizode 'Svlačionice' čini se da je riječ o light verziji Knjazove emisije, ali o light verziji uz koju se nitko neće ni dosađivati ni kolutati očima zbog gluposti.