MLADI ARHITEKTI

Saša se pali na škole

17.12.2008 u 14:00

Bionic
Reading

Saša Kreši drži predavanje o arhitekturi te ističe da mu je najdraže projektirati škole

Dva dana prije konačnog povratka kućama, četiri finalista, baš kao i prethodnih dana, 'zgubidane'. Prvo malo spavaju, onda skoknu do bazena, odmoriti se od spavanja valjda, da bi se vratili na kauč prikupljati snage za nove odmore. Usput razgovaraju o vanjskom svijetu, mislima već daleko od Tajlanda.

Saša je u jednom od 'vanjskih razgovora' Kreši održao podulje predavanje o arhitekturi, arhitektima, nagradnim natječajima, novim projektima, starim projektima, projektima ugrubo, projektima unježno. Podijelio je s njim, i s nama, da su njegov pravi fetiš škole. Naime, ni upola ga ne zanima projektiranje muzeja koliko škola. A u tim nepopularnim zgradama među đačkom populacijom on najvažnijim smatra hodnike, jer tamo djeca provode slobodno vrijeme. Dajte djeci hodnika i staklenih zidova i bit će sretna, misli Saša. Još da nema profesora...

Unutar predavanja, Ornela je dolepršala u dnevnu sobu i, u nedostatku ženskog društva, dečke pitala za modni savjet. Oni su je tek lagano ismijali i nastavili dalje s predavanjima.