OPET SE SVAĐA

Marko maltretira i vrijeđa slabije od sebe

15.12.2008 u 22:00

Bionic
Reading

Čini se da su nedostatak cigareta i nekoliko dana bez Rine učinili svoje. Marko je ponovno izgubio živce, isprovocirao Ornelu, ali ona više nije mogla šutjeti

U sklopu večernjeg zadatka, a zadatak je bio pantomimom demonstrirati filmove, uspjelo je nakon nekoliko dana primirja doći i do svađe. Kada je Bigi stanarima dao pismo, oni su se razveselili, jer nakon što ih je u kući ostalo samo četvoro, vrijeme većinom provode dosađujući se. Ornela se posebno poveselila zadatku i, nakon što je krenula ispitivati dečke što će i kako će, Marko ju je u svojoj bahatoj maniri otpilio rekavši da njemu nije do pojašnjavanja. Ornela se jako uvrijedila na takav Markov stav te rekla da ona nije retardirana te da se ne ponaša prema njoj kao da je dijete: 'Znam što je pantomima, pa nisam debil, šta ti misliš da sam preglupa da bi igrala tu igru?'

Ornela je reagirala vrlo emotivno, s obzirom na to da je već nekoliko dana u kući sama s muškarcima te je priznala da joj fale cure i da joj je teško s dečkima, koji su joj jako dragi, ali i jako naporni. Tužna je Ornela odustala od zadatka i okrenula se pranju suđa. Marko - umjesto da uvidi da ju je povrijedio i da kao stariji i 'pametniji', kako to on voli o sebi misliti - popusti i zašuti, nastavljao je s dobacivanjem s kauča. Ornela mu je rekla da, nakon što je tri dana trpila njegovo okretanje, više ne može šutjeti i neka joj se ne obraća.

    tportal.hr 

 


Kad ju je Bigi pozvao u ispovjedaonicu, vidno smirenija Ornela pojasnila je cijelu situaciju. Rekla je da joj jako fale djevojke i da se osjeća da ih u kući više nema. Za Marka je rekla da misli da ga je opalila nikotinska kriza, a i da Rininim odlaskom više nema koga maltretirati, pa se okomio na nju. Poznato je da je Marko rijetko izazivao konflikte s muškim stanarima (ali ih je zato ogovarao s Monikom), dok je gotovo sa svim djevojkama u kući bio u svađi. Ornela je to objasnila činjenicom da Marko jednostavno mora maltretirati slabijeg od sebe, a sad kad je Rina izašla, da je to ona.
 

Zanimljivo je bilo i čuti Markovu stranu u ispovjedaonici, koji je to sve objasnio riječima da je on živahan i da se inati. Bigiju je zapravo dao do znanja da je svjestan da ponekad preburno reagira, ali ne razumije zašto se djevojke nađu uvrijeđene na njegove ispade. Možda Marko misli da su njegovo izderavanje i mačističke fore nešto jako smiješno, a kad se netko uvrijedi, voli to pripisivati godinama i nezrelosti ili, u Rininu slučaju, egoizmu. Marko bi trebao imati na umu da se okomio na jedinu djevojku u kući, koja je usto mlađa i osjetljivija od njega, pa bi joj se trebao ispričati. Možda bi, umjesto ispucavanja nervoze na slabije od sebe, jednostavno trebao mlatiti vreću za boks.