TRANSFER GODINE

Katie Couric vodit će video vijesti na Yahoou

26.11.2013 u 10:00

Bionic
Reading

Katie Couric, poznata voditeljica i novinarka emisija The Today Show, 60 Minutes i CBS Evening News pridružila se Yahoou gdje će raditi kao voditeljica i urednica globalnih vijesti

Angažman počinje iduće godine, a Katie Couric će raditi za Yahoo News stranicu i voditi tim Yahoovih dopisnika. Navodno će i sama voditi intervjue, ali detalji emisija nisu još objavljeni.

Posljednje dvije godine, 56-godišnja Couric je radila za ABC kao specijalna dopisnica i voditeljica dnevnog talk showa Katie.

Couric je samo najnovije u nizu poznatih novinarskih imena koje je posljednjih mjeseci angažirao Yahoo. Među njima je novinar New York Timesa David Pogue, Megan Liberman nekadašnja zamjenica urednika vijesti u The New York Timesu i Matt Bai glavni politički dopisnik u New York Times Magazineu.

'Uzbudljivo je biti dio vodeće tvrtke na raskrižju sadržaja i tehnologije', izjavila je Couric. 'Divim se predsjednici uprave Yahooa Marissi Mayer i njezinom timu te njihovoj predanosti u donošenju vijesti, zabave i informacija Yahoovoj zajednicu na više platformi. Pridruživanje Yahoou nudi ogromnu priliku da dosegnemo do ljudi širom svijeta na način na koji oni koriste i konzumiraju medije danas.'