DUDA I ŠIBER U EKIPI

Mima Simić nova je voditeljica 'Petog dana'

30.09.2013 u 17:48

Bionic
Reading

'Peti dan' se vraća na male ekrane 11. listopada, ponešto izmijenjen i pofriškan, s Mimom Simić u ulozi voditeljice

Dosadašnju voditeljicu Ankicu Čakardić zamijenit će poznata filmska kritičarka, književnica i publicistkinja Mima Simić. Od stare ekipe ostaju Nadežda Čačinović i Nino Raspudić, kojima će se pridružiti redovni profesor na odsjeku komparativne književnosti na Filizofskom fakultetu u Zagrebu Dean Duda i znanstveni fizičar u Institutu za fiziku Antonio Šiber.

Dean Duda zaposlen je na Filozofskom fakultetu od 1990., a u svom znanstvenom i predavačkom radu posebice je usmjeren prema književnoj teoriji, kulturalnim studijima i popularnoj kulturi. Duda je inače poznat i kao jedan od najistaknutijih autora dvotjednika za društvena i kulturna zbivanja Zareza. Antonio Šiber viši je znanstveni suradnik Instituta za fiziku i jedan od najproduktivnijih hrvatskih fizičara. Osim istraživanja nano-struktura, intenzivno se bavi grafikom i računalnom vizualizacijom atomskog svijeta, stvara ambijentalnu glazbu itd.

Prije samog 'Petog dana', 30. rujna na HTV 3 krenula je nova shema s velikim brojem novih emisija i sadržaja, o čemu smo već detaljno izvještavali na tportalu