JESENSKA SHEMA NA PRISAVLJU

Doležal i Ogresta vraćaju se na HRT, Kušec dobiva talk show

10.09.2013 u 15:56

  • +19

Jesen na HRT-u

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Bionic
Reading

'Nikad više javnih sadržaja, nikad više znanosti, kulture i igranih materijala i nikad više informativnog programa. Sigurni smo da će naši slušatelji i gledatelji za 2,66 kuna dnevno dobiti sve za što smatraju da trebaju imati', kazao je Goran Rotim, ravnatelj programa HRT-a, na predstavljanju jesenske sheme javnog RTV servisa

Očekivanja od domaće dalekovidnice su, kao i svake godine, velika, a oni sami tvrde da nikad bolju sinergiju nisu imali i da će gledatelji biti zadovoljni ponuđenim.

Uz dobro poznate radijske glasove i TV 'face', u eteru ćemo od ove jeseni moći slušati i gledati i neke nove/stare, poput Sanje Doležal i Željke Ogreste.

Sanja će uskočiti u 'Dobro jutro, Hrvatska' zajedno s Karmelom Vukov Colić, Robertom Ferlinom i Davorom Meštrovićem, a Ogresta se vraća u radijski eter HR-a 2 utorkom od 12.35 do 13.30 talk showom 'Homo sapiens'.

'Na HRT-u sam, uz povremene pauze, od 1981. godine i zbilja me veseli to što sam dobila priliku raditi emisiju koja ide već 25 godina', kazala je Doležal.

Od brojnih novih emisija na HTV-u koje se spremaju za jesensku shemu, a ona počinje 16. rujna, posebnu pažnju na HTV-u 1 pobuđuju 'Što vas žulja' Miljenka Cvitkovića, emisijakoja se s radija seli na televiziju od ponedjeljka do četvrtka od 11 do 11.40 sati i bit će zanimljivo vidjeti kako će se duhoviti Minja snaći u novom mediju.

Emisija 'Labirint - izlaz uvijek postoji', koju uređuje Jagoda Bastalić, a vode je i priče za nju pripremaju Nataša Ban Leskovar i Petar Štefanić, trebala bi nadomjesti praznine nastale gašenjem 'Latinice' 'Spektra' te je zasigurno jedna od emisija od kojih se puno očekuje s obzirom da su se i urednica i novinari već dokazali kao ljudi koji znaju svoj posao.

Novost ponedjeljkom na HTV-u 1 je 'Fokus'Danka Družijanića koji bi od 21 sat trebao napraviti odmak od dosadašnje prakse po kojoj se teme obrađuju kroz prizmu razmimoilaženja stavova na stranačkoj pozornici.

Darko Horvatić i Slavica Babić uređivat će i voditi utorkom na Prvom od 18.20 'Pravilo 72', emisiju o gospodarskim temama. Detaljnije o novim emisijama na Prvom možete saznati klikom na link.

Drugi program HTV-a rezerviran je za najmlađe gledatelje i emisije 'Vedranovi velikani', igrano-animiranu seriju Milana Trenca 'Šareni vremeplov' te igrano-lutkarsku seriju obrazovnog karaktera 'Laboratorij na kraju svemira'. Uz program za djecu, HTV2 okupirat će i ljubitelje sporta, zabave, ali i brojnih serija za koje je Prisavlje kupilo prava.

Tako će od ponedjeljka do četvrtka u 18.05 poznati spisatelj i 'majstor za ljubav' Bruno Šimleša biti domaćin u emisiji 'Svaki dan, dobar dan'. Uz pomoć stručnog suradnika i publike u studiju rješavat će konkretne probleme iz svakodnevnog života. Bruno Kovačević i Aco Kostadinov zaduženi su za osmišljavanje zabavno-sportskog showa za cijelu obitelj, 'Nedjeljom lagano', koji će voditi Mila Horvat i Duško Ćurlić

Od serija koje će se emitirati svakako valja izdvojiti hit uratke 'Igra prijestolja', 'Kalifornikacija', 'Domovina' i 'Obitelj Borgia', ali i brojne druge, o čemu više možete doznati klikom na link.

Treći program imat će čak sedam novih emisija, a uz njih poseban prostor, kao i do sada, dobit će ciklusi filmova. Urednik 'trojke' Dean Šoša posebno je istaknuo emisije 'Treća povijest' koju će voditi povjesničar Tvrtko Jakovina i 'Treća runda' koju će uređivati i voditi, svakog utorka uživo od 22.20 do 22.50 sati, Domagoj Novokmet i Jelena Jindra

Novost na HTV-u 4 su vijesti koji će ići svaki puni sat, ali prije svega polusatni dnevni politički showKatje Kušec u 18.30 sati.

284610,284600,283874,28324