NISU IMALI SVOG?

HTV 'posudio' kadar s Kerumom od Nove TV

09.07.2009 u 11:51

Bionic
Reading

Na državnoj je televiziji došlo do neugodne situacije, budući da su 'uhvaćeni na djelu' pri korištenju konkurentskih materijala

Na Hrvatskoj je televiziji došlo do propusta koji nije mogao proći nezamijećen. Naime, u jučerašnjem Dnevniku HTV-a, tijekom telefonskog javljanja Željka Keruma, iskorišten je zamrznuti kadar jednog od Kerumovih gostovanja u splitskome dopisništvu Nove TV. Kako je do apsurdne situacije došlo, još nije poznato.

'Nevjerojatno je da se javna televizija, uz svu infrastrukturu i vojsku kadrova u informativnom programu koju financiraju hrvatski pretplatnici, mora 'pomagati' materijalima Nove TV. Osim što je naš materijal korišten bez dopuštenja i to osuđujemo kao krajnje neprofesionalni čin, pitamo se i kome hrvatski građani danas plaćaju pretplatu, kada informativni program komercijalne televizije u potpunosti mora odrađivati posao javne televizije', stoji u službenoj izjavi Nove TV povodom ove situacije.

Od predstavnika HRT-a za odnose s javnošću Jánosa Römera stigla je i potvrda da je došlo do pogreške u pripremi i realizaciji konkretne emisije. 'Prema informaciji koju sam dobio iz Informativnog programa HTV-a, glavna urednica zatražila je izvještaj od osoba odgovornih za tu emisiju (urednici Dnevnika g. Šprajc i gđa Renić te realizator g. Videc). Nakon što se ustanovi kako je došlo do pogreške i koji su je HTV-ov zaposlenici ili služba prouzročili, svakako će se provesti potrebne mjere da se takvo što ubuduće izbjegne', stoji u pripćenju.