TV NISU IMALI SVOG?

HTV 'posudio' kadar s Kerumom od Nove TV

  • Autor: M. M.
  • 9.7.2009 14:29:53
  • 9.7.2009 11:51:51

Na državnoj je televiziji došlo do neugodne situacije, budući da su 'uhvaćeni na djelu' pri korištenju konkurentskih materijala

Na Hrvatskoj je televiziji došlo do propusta koji nije mogao proći nezamijećen. Naime, u jučerašnjem Dnevniku HTV-a, tijekom telefonskog javljanja Željka Keruma, iskorišten je zamrznuti kadar jednog od Kerumovih gostovanja u splitskome dopisništvu Nove TV. Kako je do apsurdne situacije došlo, još nije poznato.

'Nevjerojatno je da se javna televizija, uz svu infrastrukturu i vojsku kadrova u informativnom programu koju financiraju hrvatski pretplatnici, mora 'pomagati' materijalima Nove TV. Osim što je naš materijal korišten bez dopuštenja i to osuđujemo kao krajnje neprofesionalni čin, pitamo se i kome hrvatski građani danas plaćaju pretplatu, kada informativni program komercijalne televizije u potpunosti mora odrađivati posao javne televizije', stoji u službenoj izjavi Nove TV povodom ove situacije.

Od predstavnika HRT-a za odnose s javnošću Jánosa Römera stigla je i potvrda da je došlo do pogreške u pripremi i realizaciji konkretne emisije. 'Prema informaciji koju sam dobio iz Informativnog programa HTV-a, glavna urednica zatražila je izvještaj od osoba odgovornih za tu emisiju (urednici Dnevnika g. Šprajc i gđa Renić te realizator g. Videc). Nakon što se ustanovi kako je došlo do pogreške i koji su je HTV-ov zaposlenici ili služba prouzročili, svakako će se provesti potrebne mjere da se takvo što ubuduće izbjegne', stoji u pripćenju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više