NOVI SITCOM

Kojo i Bešlagić u krizi srednjih godina

07.08.2013 u 14:56

Bionic
Reading

Svakodnevno vapimo za svježijim sadržajem na televiziji jer nam se čini da stalno gledamo reprize repriza. RTL televizija na jesen donosi posebnu poslasticu - sitcom koji je inspiriran stvarnim događajima

TV osvježenje stiže iz F.I.S.T produkcije koja novi sitcom snima već mjesec i pol dana na setu u Sarajevu.

Sitcom 'Kriza' nastao je iz već priznate i poznate radionice cijenjenog scenarista Feđe Isovića i režisera Emira Jukića koji su zajedno radili 'Lud, zbunjen normalan' i 'Dva smo svijeta različita'.

'Ovo je priča o bendu Karne, točnije o ljudima srednjih godina koji su nakon svega što su (pro)živjeli odlučili početi se baviti rock'n'rollom', kazao je Isović dodavši da je sitcom koji ima 12 epizoda inspiriran stvarnim događajima.

Glumačka postava stvarno je impresivna. Glavni likovi su braća Aleš i Miron koje glume Nikola Kojo i Enis Bešlagić.

Nikola Kojo koji iza sebe ima pregršt impresivnih uloga u karijeri ovoga puta glumi Aleša Firdusa koji je veterinar po zanimanju. Mrzi svoj posao, ali je zaglavio u njemu i nema snage ni volje da promijeni nešto po tom pitanju. Kada netko nogom stane na rese tepiha u njegovoj kući, on ih odmah počešlja. Prije nego što sjedne na stolicu u kafiću, stolicu obriše vlažnom maramicom. Inače, vlažne maramice uvijek nosi sa sobom i najčešće poslije rukovanja s nekim obriše ruke njima. Samohrani je otac i sam je odgojio kćer Emu s kojom je u konstantnom sukobu oko načina na koji se ona oblači. 'Ja sam tu krizu srednjih godina već preživio na svojoj koži, sad sam već prodao motor i brod', rekao je Nikola. 'Prodao ih je meni', rekao je Enis sa smiješkom.

Miron je čista suprotnost svog starijeg brata Aleša. Po zanimanju je slikar, a veliki je pustolov. S ruksakom preko ramena obišao je cijeli svijet i sada, nakon deset godina, se vratio kod svoga brata u kuću koju su naslijedili od oca. Koristi lake droge, a čaša viskija mu je gotovo stalno u rukama. Oblači se, ponaša i živi rokerski. Najčešće nosi poderane traperice. Neobavezan seks na jednu noć sastavni je dio njegova života, a o ozbiljnoj vezi ni ne razmišlja. Šarmantan, duhovit i uspješan sa ženama. U bendu je gitarist i pjevač, a glumi ga omiljeni Enis Bešlagić.

'Imamo pravo reći da će ovo biti dobra serija, a kako će proći kod publike, to je već druga stvar. Neka starleta će imati veću gledanost od mene, ali to ne znači da je ona bolja od mene', dodao je Enis.


Nenu Jeremića Jeremiju glumi Mirvad Kurić. On je kirurg po zanimanju. Hipohondar koji, po definiciji, to ne priznaje. Na poslu se susreće sa raznim smrtonosnim bolestima i svaku od tih bolesti projektira na sebe. Oženjen je, otac dvoje malodobne djece. Uvjeren je da stalno umire od neke neizlječive bolesti koja mu još nije dijagnosticirana. On jednostavno nema vremena za žene. Stalno obilazi doktore i vadi nalaze. Završio je i srednju glazbenu školu, a u bendu je klavijaturist.


Vinka Pakaša glumi Aleksandar Seksan, potpuno neambiciozan i nezaposlen. S vremena na vrijeme radi kao pomoćnik režije. Oženjen je, ali ga svako malo žena izbaci iz kuće. Žena mu je rospija izuzetno loše naravi te živi u potpuno nesređenom braku, ali to sve podnosi prilično ravnodušno. Nakon prvih nekoliko epizoda ostavit će ženu i odlazi živjeti sa svojim roditeljima. U suštini dobronamjerna osoba koja potvrđuje onu narodnu izreku dobar i glup da su isto. Kad mu netko nešto priča, on ima uzrečicu 'čuj to'. U bendu svira bubnjeve.

Uvjerili smo se da je atmosfera na setu odlična, a glumci kao obitelj pa vjerujemo kako će sitcom biti veliki hit.