TV 'MORBIDNA EMISIJA'

Svećenik napao 'Trenutak istine'

  • Autor: D. Dž.
  • 19.11.2008 18:39:49
  • 19.11.2008 15:00:00

Don Stanko Jerčić, župnik iz Jelse, crkvenim je letkom žestoko napao emisiju 'Trenutak istine' nazvavši je crnom kronikom, a sve njene aktere morbidnima

Letak koji je osvanuo u župi Uznesenja Marijina u Jelsi svojim je sadržajem žestoko napao kontraverzni show 'Trenutak istine', njegove natjecatelje, goste, pa čak i publiku u studiju, a spomenuti letak potpisao je župnik don Stanko Jerčić, izvještava Slobodna Dalmacija.

'Neku večer sam prvi put zastao na emisiji 'Trenutak istine' Nove TV. Gospođa – o kojoj je publika već saznala da je rastavljena i da ima ljubavnika, i još puno toga – upravo je na 'trećoj razini' (valjda prema dolje!) i bori se za 50.000 kuna, ako odgovori istinito na još tri delikatna i sve neugodnija pitanja.

Voditeljica pita: 'Jeste li počinili više od tri abortusa?' Bez oklijevanja i bez promišljanja – očito je ženska dobro pobrojila sve svoje 'trofeje' - odgovor je: 'Da!'

Slijedi nekoliko trenutaka napetog iščekivanja da 'deus ex machina' potvrdi:

Vaš odgovor je – istina, a onda se čuju povici i pljesak odobravanja tim ubojstvima nevine djece, čemu se pridružuju također 'junakinjina' majka i kći koje joj 'kumuju' s počasnog sjedišta', napisao je u letku župnik don Stanko Jerčić te nastavio:

'Nedostaju otac koji ju je, jer je 'konzervativan', razbaštinio i bivši muž koji se, izgleda, na vrijeme – spasio! Na kraju - da bi kakva-takva pravda bila zadovoljena - 'zvijezda večeri' je pala na pitanju iz svoje uže specijalnosti:

Zadovoljava li je njezin ljubavnik? Stroj ju je uhvatio u laži! Ali, doista je pala čim je pristala sjesti na tu sramotnu stolicu, ona i svi akteri te morbidne emisije.'

A ova emisija, tvrdi svećenik, i nije posve iznimna, ona je možda samo stršeći pokazni model suvremenih medija, uz naznaku da u većini naših novina, pogotovo na naslovnicama, prevladava crna kronika.

Zato bi bilo poželjno da zakon uredništva obveže na makar jednu stranicu 'bijele kronike' na kojoj bi se isticalo primjere ljudske dobrote i požrtvovnosti, isto kao što su Stari Grci u interesu općenarodnog zdravlja proklamirali zdravi ideal 'kalohagatije': ljepote i dobrote, a antički Rimljani isticali potrebu osobne higijene: 'Si vis esse sanus, ablue saepe manus' – ako hoćeš biti zdrav, često peri ruke!' zaključio je don Stanko.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više