tportal.hr

Zagreb
+5
Osijek
+5
Pula
+9
Rijeka
+15
Zadar
+9
Split
+12
Dubrovnik
+12

EUNIGMA

Počinje kviz u kojemu svaki natjecatelj osvaja nagradu

Sudionici u novom HRT-ovom kvizu 'EUnigma' imaju priliku okušati svoje znanje o Europskoj uniji i zaraditi. Kviz će se prikazivati od 26. travnja samo na Hrvatskoj radioteleviziji, a ukupan fond nagrada je 402.000 kuna

Datum objave:
28.3.2013 17:51

Zadnja izmjena:
28.3.2013 19:14

HRT poziva gledatelje da se prijave i sudjeluju u 'EUnigmi', novom kvizu o Europskoj uniji. Emitiranje započinje u petak, 26. travnja, u 20.15 na prvom programu. 'EUnigma' će se sastojati od 10 emisija u kojima će se natjecati po dva tima sastavljena od troje članova.

Prijaviti se možete na stranici eunigma.hrt.hr i natjecati se u poznavanju Europske unije.
Pitanja i odgovori u ovome kvizu otkrit će nam što nas, ulaskom u EU, čeka već od ovoga ljeta. Saznat ćemo odgovore na vrlo životna i konkretna pitanja bitna u našem svakodnevnom životu.

Pred natjecateljima će biti 12 zadataka o Europskoj uniji, i to iz područja povijesti, znanosti, umjetnosti, ustrojstva, zakonodavstva, religije, zemljopisa, flore i faune, etnografije, gospodarstva i kulture. Svaka emisija sastojat će se od dva dijela – da/ne pitalica iz područja povijesti, ustrojstva EU, Hrvatske u EU i znanja o članicama EU te igre asocijacija.

250336,249146,250635,250080

Ukupan fond nagrada iznosi 402.000 kuna a nijedan sudionik kviza neće otići praznih ruku. Kviz je nastao prema ideji Maje Tokić, Silvane Menđušić, Maje Jurković, Igora Grkovića i Andreje Jukić. Ekipu čine voditeljica kviza Daniela Trbović, redatelj Danko Volarić, scenaristica Silvana Menđušić te izvršni urednici Igor Grković i Marina Medved Pulić.

Prva emisija na programu je 26. travnja, a kviz završava 28. lipnja, netom prije ulaska Hrvatske u punopravno članstvo EU 1. srpnja. Cilj je da građani neposredno prije samog ulaska saznaju konkretne informacije o tome kako će članstvo praktično i konkretno utjecati na njihov osobni svakodnevni život.

Hrvatska radiotelevizija pobijedila je na natječaju i odobreno joj je 190.000 eura (1,4 milijuna kuna) iz europskih fondova za produkciju ovog zabavno-informativnog kviza čija je zadaća informiranje hrvatskih građana o učincima članstva u Europskoj uniji uoči ulaska u EU 1. srpnja 2013.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


RTL

Preporučujemo

tportal.hr

tportal.hr

Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr