'TAKO MI JE PAO GRAH'

Saznali smo čime se bavi Neno Pavinčić

14.03.2013 u 11:37

Bionic
Reading

Neno Pavinčić, poznatiji kao voditelj prvog Big Brothera, sudionik Farme i vječna inspiracija Roberta Knjaza, od kraja veljače novi je voditelj Zodijaka na Z1 TV-u pa ga opet gledamo na malim ekranima

Kako je dobro vidjeti te opet na TV ekranu. Objasni nam što točno radiš?
Hvala na komplimentu. Eto, tako mi je pao grah… Od prošlog ljeta ponovno me angažirala svjetska produkcijska kuća Telemedia, a trenutno radim kao voditelj emisije 'Zodijak' koja se prikazuje na Z1. U ovoj turi emisija bio sam na ekranu svaku večer po dva sata.

Koje si sve emisije vodio poslije angažmana na RTL-u?
Poslije angažmana na RTL-u radio sam voditeljske poslove na radiju, čak sam uređivao, osmislio i vodio nagradnu igru Dlanosvrb, koja je išla nekoliko godina na tri radijske stanice, u Novom listu i Kanalu Ri, te odradio puuuno različitih vođenja koncerata, događanja i protokolarnih zbivanja po čitavoj Hrvatskoj. Od 2010. surađujem s Telemedijom te sam ovo ljeto vodio dva kviza, jedan za bosansku nacionalnu TV OBN, a drugi za Z1.


Vjeruješ li u horoskop?

Nisam previše zagrijan za horoskop, ali minimalno vjerujem, bar u onim osnovnim crtama svakog pojedinog znaka.

Knjaz te kovao u zvijezde. Još uvijek vidimo neke snimke na RTL-u koje to dokazuju - laska li ti to?
Eh, da, 'Koledžica' i moj tvorac, genijalac Knjaz, bez kojeg i moj integritet dolazi u pitanje. Žao mi je što Knjaz svojom kreativnošću nije više prisutan na malim ekranima, jer u tome može kroz smijeh uživati cijela nacija u trenucima kad nam je smijeh itekako potreban. Umjesto da narod bježi od realnosti kroz turske i ine sapunice, bolje bi bilo da uživamo u vrhunskom, autorskom radu majstora Knjaza i njegove dokazane duhovitosti.

Bi li opet išao u koji reality da dobiješ poziv?
Ovisi o kakvom se reality showu radi, ali vjerojatno bih ako bi mi bio dovoljno izazovan i zanimljiv.

Živiš li u Rijeci ili Zagrebu?
Vrlo često sam na relaciji Rijeka-Zagreb te praktički živim na dvije adrese jer je moja draga Antonela u Zagrebu.

Neno i Antonela
Prije nekoliko godina bio si zaručen za lijepu Antonelu - jeste li danas ubračnim vodama?
Htio sam iznenaditi Antonelu prosidbom i vjenčanjem, ali su mi savjetodavci iz 'Zodijaka' rekli da moram pričekati najpogodniji trenutak za to, kad Mars uđe u Venerinu putanju dok je ispred Jupitera, a ispred njih proleti zvijezda repatica. Dakle trenutno sam u iščekivanju...

Sviđa li ti se to što više nisi toliko pod povećalom novinara?
Teško je ponoviti euforiju koja je vladala za vrijeme prvog Big Brothera, kad se pratio svaki korak nas voditelja. Ponekad je to bilo zanimljivo, ponekad opterećenje, ali kako čovjek postaje stariji, onda je umjerenost najbolje rješenje.