NEODOLJIV

Aga Boran postaje veliki Osvajač

07.01.2013 u 13:56

Bionic
Reading

Naočiti glumac Mehmet Akif Alakurt, kojeg je publika upoznala kao zanosnog Boran agu u turskoj seriji 'Sila', načelno se dogovorio oko lika sultana Mehmeda Osvajača s producentima serije 'Fatih Sultan'

Prethodno odgođeno snimanje ove serije ponovno je nastavljeno 2013. godine, a prema pisanju časopisa Milliyet Televizyon glavnu ulogu dobio je Mehmet Akif Alakurt. Dogovor je isprva sklopljen s Devrimom Evinom koji je u filmu 'Fetih 1453.' glumio Osvajača, ali je, primivši mnogo kritika gledatelja, odustao od projekta.

Mehmed II, poznatiji po nadimku 'El Fatih', (Osvajač), osmanski je sultan rođen u Edirneu, tadašnjem glavnom gradu osmanske države u 15. stoljeću. Već u mladim danima je bio jako načitan te pričao nekoliko svjetskih jezika. Bio je veliki osvajač te se u Turskoj drži za nacionalnog heroja. Ahdanama koju je po osvajanju Bosne izdao u taboru Milodraž kod Fojnice se čuva još i danas te se smatra jednim od najstarijih pisanih dokumenata o ljudskim pravima. Čini se kako će ovaj glumac i model, nakon uloge u 'Sili', utjeloviti nacionalnog heroja i veliku povijesnu ličnost svoje zemlje.

Ovaj tjedan novih uzbuđenja u seriji 'Sila' neće nedostajati te će Boran aga konzumirati brak sa Silom. Prelijepa junakinja tada će postati aginica u svakom smislu. Ujedno, Sila će saznati kako je nakon smrti svojih posvojitelja naslijedila milijune.