KOBNI ŠKAMPI

Bojana Bukvić ispala iz Masterchefa

22.10.2012 u 07:02

Bionic
Reading

U nedjeljnoj epizodi kandidati su se suočili s još jednim Gastroduelom, za koji su se morali sami uputiti i u ribolov kako bi nabavili namirnice

'Danas vas očekuje timski rad. To ne vrijedi za Marinu, pokazala se u Izazovu šefa kuhinje i na taj je način pošteđena eliminacije', kazao je voditelj Igor Mešin, prenosi 24 sata.

Kandidati su se uputili u Pulu i svratili do restorana Batelina u obližnjim Banjolama gdje su ih dočekali domaćini, chef David Skoko i njegov otac.

Kandidati su podijeljeni u dva tima, crveni i plavi. Za vođu crvenog tima žiri je odabrao Časlava, dok je plave predvodio Marko Raić.

Dino i Mate kandidate su na Gastroakademiji podučavali pripremama različitih vrsta ribe i jela. Dok se Mate se bavio pripremom sirove ribe, Dino je pozornim demonstrirao vakumski način kuhanja.

Crveni tim je pripremao 'Banjolski morski pjat' koji se sastojao o rakovice o škarpine, dok su plavi svoj meni nazvali 'Izlazak sunca' u kojemu su bili rakovica i list.

220859,220661,220132,219760

Nakon povratka u Masterchef kuhinju žiri je elaborirao protekli izazov i odlučio da niti ovaj put plavi tim nije pobijedio. Time je vođa 'plavih' automatski završio u Stres testu. Kao svoje suborce odabrao je Ivonu, Kristinu i Bojanu. U ovom Stres testu ovih troje kandidata morali su što bolje očistiti škampe da bi i dalje ostali u showu. Glavni kriteriji bili su količina očišćenih škampa, preciznost i bačene ljuske. U tome je žiriju pomogla vaga.

Žiri je rekao da je po rezultatima najbolji Marko Raić. Statistika je donijela odluku, a ne žiri. Bojana je očistila više škampa od Marka, ali imala je i više otpada.

'Bojana, ti si najlošija danas' rekao je Mate. 'Tu je pričala statistika, a ne tvoje kuharsko umijeće. Na galeriji je kuharski više ljudi koji bi trebali biti dolje', rekao je.

Bojana je rekla da zna u čemu je pogriješila.

'Ti si jako ambiciozna. Jako mi je žao da nisi dalje s nama', rekao je Radovan.

Marku Raiću je žao što je Bojana ispadala. Nikola je dodao da je Bojanina ambicioznost pozitivna te da je možda htjela ulogu vođe, ali da u tome nije uspjela.