UNOVČILE POPULARNOST

Saznali smo čime se sve bave ljepotice iz 'Sulejmana'

18.10.2012 u 13:59

Bionic
Reading

Zahvaljujući činjenici da nagrađivanu i iznimno popularnu seriju 'Sulejman Veličanstveni' emitira preko 60-ak zemalja diljem svijeta, glumci koji su utjelovili glavne likove, Sulejmana, Hurem, Ibrahima, Hatidže i Mahidevran, među najtraženijima su u svojoj domovini, a i šire

Zbog velikog uspjeha i svjetske popularnosti koju uživa diljem svijeta, serija 'Sulejman Veličanstveni' počela je stvarati nove trendove u svojoj domovini, bilo u svijetu mode i nakita ili u svakodnevnom životu. S obzirom da se u Turskoj serija ne prikazuje svakodnevno, već samo jednom tjedno, turski gledatelji su zbog nje promijenili navike, pa tako već treću godinu zaredom srijedu nazivaju danom rezerviranim samo za Sulejmana.

Srijedom uvečer svi ostaju kod kuće kako bi pratili što se novog događa u haremu, poslovne večere se otkazuju i prebacuju za dan poslije, a djeca se u krevet šalju ranije nego obično.

Serija je proslavila i glumačku ekipu, predvođenu Halitom Ergencom, koji su postali najtraženija 'roba' u Turskoj! Osim što skoro svakodnevno dobivaju ponude za suradnju na novim filmovima ili televizijskim serijama, mnoge se tvrtke raznih djelatnosti bore za njihove angažmane u nadi da će time povećati prodaju proizvoda, a prepoznala ih je i modna industrija. Tako je u novom, listopadskom izdanju turskog modnog magazina 'Vouge' dvanaest stranica posvećeno upravo glumcima koji su proslavili seriju 'Sulejman Veličanstveni'.

Osim velikog intervjua povodom treće sezone koja se sredinom rujna počela emitirati u Turskoj, Halit Ergenc Nur Fettahoglu, Selma Ergec, Okan Yalabik i ostali glumci pozirali su vrhunskom fotografu u najnovijim modnim opravama na jednom od brojnih istanbulskim vrtova. Neslužbene fotografije nastale 'iza kamera' ('behind the scene') dokazuju da su se glumci odlično zabavljali na ovom modnom snimanju koje je trajalo čak šest sati. Mnogi su mogli primijetiti da na istim fotografijama nedostaje zanosna Meryem Uzerli, crvenokosa glumica koja u seriji utjelovljuje sultanovu miljenicu, Hurem. Međutim, ona je svoj 'dio posla' obavila u prošlomjesečnom izdanju istog magazina, u kojem je osvanula na prekrasnim fotografijama posvećenim dobu hipija, a na kojima je mnogi čitatelji nisu prepoznali, dok ovog mjeseca krasi naslovnicu turskog časopisa 'InStyle', a u kojem je na desetak stranica ispričala detalje sa snimanja serije, ali i ponešto iz privatnog života.

Osim što su tražena 'roba' za snimanje modnih editorijala, brojne renomirane tvrtke vode bitke na turskom marketinškom tržištu kako bi se glumci iz 'Sulejmana' pojavili upravo u njihovim televizijskim reklamnim spotovima. Tako ženski dio glumačke ekipe (Meryem Uzerli, Nur Fettahoglu i Selma Ergec) reklamira preparate za kosu, šampone, regeneratore i boje, dvojac Yüksel Ünal i Selim Bayraktar (Šećer-aga i Zumbul-aga) nastavlja nasmijavati ljude i u reklami za jednu tursku banku, u kojoj Yüksel glumi mladenku, a Selim matičara, dok glumica Nebahat Cehre (majka sultanija) poziva ljude diljem svijeta da odsjednu u jednom od najluksuznijih hotela u Istanbulu, Filiz Ahmet (kalfa Nigar) hvali bijelu tehniku renomiranog proizvođača, a Nur Fettahoglu (Mahidevran) reklamira kreme za tijelo. Mnoge su tvrtke odlučile uzeti dio popularnosti koju uživa serija o najvećem vladaru 16. st., pa u svojim reklamama za televiziju i novine rado koriste neku prepoznatljivost iz serije, poput turbana i brkova (u reklami za grickalice) ili odjeću, obuću ili interijer Topkapi palače (u reklami za jednu naftnu kompaniju).

Omiljene glumce možemo i dalje pratiti u seriji 'Sulejman Veličanstveni', koja se prikazuje od ponedjeljka do četvrtka u 21 sat te nedjeljom u 20 sati na RTL televiziji.