HUREM IMA KONKURENCIJU!

U sultanov harem stižu nove lijepe robinje

04.10.2012 u 10:35

Bionic
Reading

U sultanov harem došle su nove robinje koje je upravitelj sandžaka Akkermana poslao sultanu kao poklon

Hurem i Mahidervan naslućuju da bi novopridošle djevojke mogle ugroziti njihov položaj, pa na sve načine pokušaju zaustaviti njihovo upoznavanje s ostalim dvoranima!

Nove robinje postaju glavna tema harema. Majka sultanija izabrala je dvije robinje koje će služiti i njoj i sultanu. Ta vijest nikako ne odgovara Hurem, koja već smišlja kako ih istjerati iz harema prije negoli ih majka sultanija upozna sa Sulejmanom. Kalfa Nigar prizna Ibrahimu da se teško snalazi u borbi između Hurem i Mahidevran. Ohrabrena njegovim umirujućim riječima, Nigar se na trenutak prepusti emocijama i izazove neočekivanu reakciju.

Sultan ne odobrava Fehat-pašino divljačko ponašanje prema seljacima Smedereva, pa naredi svojim ljudima da ga prisilno dovedu u dvor kako bi Divan odlučio o njegovoj sudbini. Međutim, sultanovu majku zabrine mogućnost da bi Bejhan mogla ostati udovica…

Robinja Tanja priprema se za noć u ložnici. Hurem pobjesni kada dozna da će njezin sultan spavati s drugom ženom. Robinji ne želi dati prednost pa se odluči na svoj način obračunati sa Sulejmanom! Što će učiniti, doznajte večeras u novoj epizodi 'Sulejmana Veličanstvenog' u 21 sat na RTL Televiziji!