POPULARNA KUHINJA OTVARA VRATA

Što donosi prva epizoda 'Masterchefa'?

24.09.2012 u 16:16

Bionic
Reading

Dvije tisuće ljudi prijavilo se u šou koji je srušio sve kulinarske granice, no samo najbolji ulaze u top 50 te će dobiti priliku kuhati s najboljim svjetskim kuharima i okušati se u brojnim izazovima. No, samo jedan od njih će ostvariti svoj san te postati drugi hrvatski Masterchef

Masterchef

Oni koji prođu audiciju dobit će novu priliku za dokazivanje, a samo najbolji ući će u Masterchef kuhinju i postati natjecateljima druge sezone popularnog šoua. Očekuju ih nevjerojatni izazovi, brojne lekcije te kuhanje uz bok najboljih svjetskih kuhara. Samo jedan od njih ostvarit će svoj san i postati drugi hrvatski Masterchef.

'Od vas se ovdje očekuje da sve bude tip top', samo su neke od uputa koje su natjecatelji imali priliku čuti od žirija. 'Svakim novim tjednom letvicu ćemo podizati više,' objašnjava Dino Galvagno kako će otprilike izgledati 13 uzbudljivih tjedana 'Masterchefa'.

U prvom nastavku upoznat ćemo novog člana žirija, kuhara i vlasnika restorana Prasac koji se u novoj sezoni pridružuje Mati Jankoviću i Radovanu Marčiću u ocjenjivanju i edukaciji natjecatelja.

'U mojoj kuhinji tretiramo svaku namirnicu, bez obzira kako ona skromna bila, s jednakim poštovanjem. Tanjur koji prezentirate pred gostom mora odražavati vaš stav, vaše viđenje svijeta. Kuhanje je kompleksan proces i treba rezultirati vrhunskim doživljajem. Ne pristajem na ništa manje!' objašnjava Dino svoj pristup kuhanju.

'Kuhanje je vrhunsko umijeće. Smatram ga umjetnošću poput kiparstva, slikarstva ili glume', prisjećamo se i stava Radovana Marčića. 'Za mene cilj kuhanja nije puko punjenje želuca, već buđenje emocija. Kuhanje zbližava ljude, budi najskrivenije osjećaje. To je način života, a ne posao', dobro je poznato mišljenje i stav koji je puno puta svojim načinom života i dokazao najmlađi član žirija Mate Janković.

Svi oni koji prisustvuju audiciji 'Masterchefa' imaju samo pola sata za pripremanje jela koje je njihova potencijalna ulaznica za ulazak u šou i pokušaj da uđu u svijet profesionalne kuhinje. Kako bi osvojili Masterchef pregaču, natjecatelji moraju u svega nekoliko minuta prezentirati svoje jelo koje će žiri i kušati te odlučiti o njihovoj daljnjoj sudbini.