SKANDALI I KONTROVERZE

Mračne tajne glumaca 'Sulejmana Veličanstvenog'

24.09.2012 u 15:43

Bionic
Reading

Ekranizirana životna priča Sulejmana Veličanstvenog dostigla je vrtoglavu popularnost širom Balkana, a sve veći broj gledatelja ne odvaja se od malih ekrana. Međutim, seriju od samoga početka prate kontroverze i skandali u koje su uključeni glumci serije, kako svojim privatnim životom, tako događajima na setu snimanja

Od početka prikazivanja serije 'Sulejman Veličanstveni' pod povećalom javnosti našli su se i sami glumci iz serije te njihov privatni život. Međutim, kako navodi Telegraf.rs, pretpostavlja se kako im zanimanje javnosti ne smeta previše jer glavni glumci navodno zarađuju vrtoglavih 15 tisuća eura za samo jednu epizodu te navodi sve najveće skandale iza kulisa popularne serije.

Zbog vrućih ljubavnih scena s Meryem Uzerli, fatalnom Huerm, glavni glumac Halit Ergenç zamalo je opasno brak s glumicom Bergüzar Korel, u koju se zaljubio za vrijeme snimanja serije '1001 noć'. Kako su tada pisali mediji, popularna Šeherezada jedva je uspjela, uz pomoć bračnog terapeuta, pobijediti ljubomoru koju je osjećala gledajući svoga supruga u scenama s vatrenom Hurem.

Međutim, nisu svi glumci uspjeli obuzdati strasti na setu serije. Naime, Okan Yalabik i Selma Ergeç, koji tumače uloge Ibrahim Pashe i Sulejmanove sestre Hatice, bili su u ljubavnoj vezi koju je na kraju prekinuo Yalabik koji nije bio spreman za ozbiljnu vezu i brak te ga je više zanimalo tulumarenje. Turski tabloidi u to vrijeme su pisali i kako je Yalabik Selmu čak i nekoliko puta prevario.

69-godišnja Nebahat Çehre, koja tumači ulogu Sulejmanove majke, šokirala je javnost otkrivši kako je siromaštva glumačku karijeru započela glumeći u erotskim filmovima. Osim toga, glumica je ovoga ljeta imala vrlo neugodan i opasan susret s lopovom koji joj je na ulici pokušao strgnuti zlatni lančić, a cijela situacija je zamalo završila fatalno.

U jednom intervjuu fatalna Hurem, koju glumi Meryem Uzerli, otkrila je kako je kad joj je bilo samo 19 godina u badiću prošetala Dubaijem, no nije znala da se ondje žene za takav prekršaj kažnjavaju bičevanjem. Crvenokosa glumica je zbog toga primila deset udaraca bičem. Osim toga, za vrijeme snimanja serija šuškalo se kako je Meryem zapravo lezbijka, no glumica je demantirala te navode.

Snimanje serije obilježila je i tragedija. Naime, nakon devet mjeseci borbe s rakom pluća, scenaristica serije, Meral Okay preminula je u 53. godini. Njezina smrt gotovo je presudila i samoj seriji, jer Meral nije ostavila bilješke za posljednje epizode. Tako se upitno našlo snimanje četvrte sezone serije koje je ipak nastavljeno nakon što je pronađena zamjena.

Na veliko razočarenje brojnih obožavateljica, ispostavilo se kako je Burak Özçivi, koji u seriji glumi Malkodžolu Bali Beja zapravo homoseksualac, a u preljubu s muškarcem uhvatila ga je njegova dugogodišnja djevojka.

No, za brojne obožavateljice tu je i jedna odlična vijest. Naime, šuška se kako bi u nekoliko epizoda serije mogao glumiti i sam Brad Pitt, i to u ulozi zapovjednika protivničke vojske.

Ipak, unatoč svim skandalima, serija 'Sulejman Veličanstveni', baš kao i sam legendarni sultan, samouvjereno vlada malim ekranima diljem Balkana jer, kako se čini, ljubavna priča između Hurem i Sulejmana sasvim je dovoljna da se zaborave svi krvavi ratovi i netočne povijesne činjenice.