'DJECA SUNCA' NA HTV-U

Novi projekt Krešimira Mišaka pripremao se pet godina

14.09.2012 u 12:00

Bionic
Reading

Znanstveno popularni serijal Mislava Hudoletnjaka i Krešimira Mišaka 'Djeca Sunca', koji će se u sedam nastavaka petkom emitirati na HTV-u, prikazat će međuodnos ljudskog roda i Sunca

Odnos Sunca i ljudi kroz povijest sve do danas, koliko Sunce utječe na zdravlje, hoćemo li i kada voziti automobile pomoću solarne energije, samo su neke od tema koje će u sedam nastavaka prikazati serijal 'Djeca Sunca' autora Krešimira Mišaka i Mislava Hudoletnjaka.

'Serijal će prikazati futurističke solarne tehnologije poput automobila na sunčev pogon, solarnih kuća ili solarnih jedara. Druga razina bit će vezana uz zdravlje, a treća se bavi temom u kojoj mjeri je Sunce utjecalo na religije. Upoznat ćemo pojedince čiju jedinu hranu predstavlja sunčevo zračenje', ispričao je Krešimir Mišak, koji nimalo nije iznađen što je HTV odlučio prikazati ovaj serijal. 'Djecu' smo radili pet godina, na 30 lokacija i četiri kontinenta, puno je truda uloženo', dodaje Mišak.

Mišak u svom stilu nastavlja i s emisijom 'Na rubu znanosti' koja već godinama bilježi udio u gledanosti od 16 posto, a ponovno će se prikazivati u svom izvornom terminu, ponedjeljkom u 23 sata. 'Ovo je jedanaesta sezona emisije i iako nakon svakog ljeta pomislim da više nema tema, emisija ipak ima svoju publiku i ide dalje, nema govora o ukidanju', odgovorio je na pitanja o svojedobnim šuškanjima oko ukidanja.