TREĆA SEZONA

Igra prijestolja opet se snima u Dubrovniku

Bionic
Reading

Saga o drevnoj borbi igra prijestolja nastavlja se snimati u Dubrovniku od 27. rujna do 7. listopada

Krajem mjeseca u Dubrovnik ponovno stiže velika filmska ekipa američkog HBO-a angažirana na megapopularnom serijalu 'Game of Thrones' koji je u kratko vrijeme privukao milijunski auditorij i pobrao niz prestižnih filmskih nagrada.

Nakon velikog uspjeha lanjskog snimanja i očaranosti producenata Dubrovnikom koji je poslužio kao idealna scena za dramatičnu sagu o borbi za prevlast u izmišljenom kraljevstvu Srednjega vijeka

Ponovni dolazak ekipe potvrđen je iz Grada Dubrovnika i agencije Embassy films, a da će do novog susreta Dubrovčana i američkih filmaša zasigurno doći, naznačili su još lani, tijekom snimanja na lokalitetima u Gradu, na Lokrumu, Dubcu i drugim mjestima, producent Frank Doelger i Daniel B. Weiss, izvršni producent i koautor serije.

Igra prijestolja

Hrvatskim novinarima, kojima je omogućeno da prisustvuju snimanju nekoliko scena na impozantnoj dubrovačkoj tvrđavi Lovrjenac, Doelger i Weiss izjavili su da se u Dubrovniku osjećaju kao da su zaista na mjestu događanja koja u svojim djelima opisuje George R. R. Martin, autor ciklusa epskih romana 'Pjesma leda i vatre' po kojima se snima serija.

Vrsna glumačka ekipa u kojoj su briljirali Peter Dinklage, Emilia Clarke, Lena Headey, Richard Madden, u trećoj sezoni dobiva 14 novih članova među kojima je tinejđerska zvijezda Thomas Sangster koji je publiku već osvojio šarmantnom ulogom u romantičnoj hit-komediji 'Zapravo ljubav' gdje je glumio uz Liama Neesona, Hugha Granta, Emmu Thompson i Billa Nighyja. U novom serijalu Igre prijestolja nastupit će i britanski glumac Tobias Menzies koji je igrao Bruta u TV seriji Rim.

Snimanje serije lani je izazvalo izuzetno veliku medijsku pozornost, a za brojne fanove to je bila prilika da izbliza vide omiljene glumce i nastajanje fascinantne TV sage. Naime, u Dubrovniku je angažirano nekoliko stotina statista, a među njima je bilo i onih koji su, poput splitskog pjevača Giuliana, na snimanja u kultnoj seriji putovali i po nekoliko stotina kilometara.

Odabir Dubrovnika za mjesto snimanja lani je bio praćen izuzetno velikim publicitetom koji je Gradu i Hrvatskoj donio značajne promotivne efekte, a tako će zasigurno biti i ovoga puta.