SVE U JEDNOM

Zašto je Sofia Vergara najvažnija glumica današnjice

02.08.2012 u 15:14

Bionic
Reading

U novom broju Forbesa kolumbijska glumica Sofija Vergara prikazana je kao nova medijska 'zlatna koka'

Sofia Vergara prošle je godine zahvaljujući ulozi u megapopularnoj humorističkoj seriji 'Moderna obitelj' zaradila 19 milijuna dolara, čime je postala najbolje plaćena televizijska glumica današnjice. I to sve ne zato što je Latinoamerikanka s naglaskom, već zato što je pronašla način na koji premostiti granice kultura i jezika, odnosno naglasaka. Također, svojim ulogama je jasno pokazala da se latino glumice žele maknuti od klišeja po kojemu su dobre samo u sapunicama i ulogama čistačica i prostitutki.

Vergarin utjecaj prepoznali su i čelnici ABC televizije i Univisiona te planiraju pokrenuti program na engleskom jeziku usmjeren Hispanoamerikancima, najbrojnijoj manjini u SAD-u.

Hispanci u SAD-u konstantno balansiraju između dva svijeta – hispano i američkog. Osvježavajuće je konačno vidjeti osobu poput Vergare koja ujedinjuje različitosti dva svijeta i dva jezika, a koja je i dalje svjesna svojih korijena i identiteta. Za razliku od nje, mnoge latino zvijezde su slavom utišale svoju vezu s rodnom grudom, poput Shakire koja je zbog toga jako kritizirana.

Još jedan razlog utječe na uspjeh Sofije Vergare, a to je njen životni optimizam. U intervjuima i filmskim ulogama Vergara nam se predstavlja kao pozitivna osoba koja ne bježi od izazova. Koliko je optimizam važan, pokazuje Pew Research Center, koji na temelju istraživanja zaključuje da se nikako ne smije zanemariti njegova demografska moć, stoji u tekstu objavljenom u Forbesu