TV OD GROBOVA DO ŠPICE

Navala domaćih serija koje nisu sapunice

Nakon što su nas prošle godine zaskočile dvije hit-sapunice, 'Larin izbor' i 'Ruža vjetrova', u sezoni što slijedi očekuje nas popriličan broj (na papiru) vrlo zanimljivih domaćih krimi i humorističkih serija koje sapunicu koriste tek za pranje ruku

Iako ćemo spomenute hit-sapunice, odnosno njihove druge sezone, gledati i od jeseni, njima će se, kao svojevrsna alternativa, pridružiti čak četiri serije (ako sve budu otkupljene) koje se kreću od istraživača grobova do gradskih špicera. Krenimo od mračnih zatvorskih voda.

'Počivali u miru'


Novu HTV-ovu krimi seriju u 12 nastavaka redateljski potpisuju Goran Rukavina i Kristijan Milić, dok Judita Franković i poznati srpski glumac Miodrag Krivokapić kopaju po tajnama prošlosti skrivenim u zatvorskim grobovima. Naime, Juditin lik novinarka Lucija i umirovljeni zatvorski čuvar Martin, kojeg će televizijski oživjeti Krivokapić, imaju zadatak razotkriti što se događalo u tranzicijsko doba koje je iza nas. A za to nema boljeg načina od kopanja po grobovima kao riznicama prošlosti.

'Nedjeljom ujutro, subotom navečer'


Jasno&Glasno
'Nedjeljom ujutro, subotom navečer'
Nakon teških tema okrećemo se ključnom pitanju svih pravih tinejdžera, mladeži i šire – što i kako u subotu navečer? Dramska serija s humorističkim elementima 'Nedjeljom ujutro, subotom večer' okreće važno pitanje: 'Što da radim u subotu navečer?' u 'Što sam radio u subotu navečer?'.

Serija donosi priču o skupini mladića i djevojaka, Hansu, Sonji, Filipu i Srbinu, čiji subotnji provodi završavaju nevjerojatnim avanturama. Svaka od priča počinje u nedjeljno jutro, u kojem zatječemo junake u neobičnim situacijama, da bi se potom film zavrtio unazad kroz subotnju avanturu. Seriju režira Predrag Ličina, a glumačku ekipu predvode Igor Kovač, Iva Babić, Filip Riđički, Dado Ćosić, Iva Mihalić, Mirna Medaković,  Ivo Gregurević, Asja Jovanović, Ksenija Marinković i Lela Margitić.

184093,185356,184048,112282
'Glasnogovornici'

Interfilm
'Glasnogovornici'
Početkom lipnja u jednom je zagrebačkom klubu završeno snimanje pilot-epizode za još jednu dramsku seriju pod nazivom 'Glasnogovornici'. Režiju i scenarij potpisuje mlada redateljica Sara Hribar, a društvo joj u koredateljskom stolcu radi Filip Filković Philatz, autor reklama i zapaženih videospotova.

Radnja serije smještena je u Zagreb i bavi se međuljudskim odnosima mladih ljudi na pragu 30-ih. Svaka epizoda opisuje jedno događanje kojim se naslovni glasnogovornici bave u određenom periodu. Serija obiluje ljubavlju, implicitnom i eksplicitnom, odnosno toplim ljubavnim osjećajima i vrućim kadrovima seksa, što su autori objasnili potrebom za naturalističkim prikazom noćnog Zagreba. Naslovne uloge u seriji tumače već dokazani mladi glumci Jadranka Đokić, Frano Mašković, Nataša Janjić, Mislav Čavajda, Marija Tadić, Dijana Vidušin i Stjepan Perić.

'Špica'

Za kraj ostavljamo sitkom o kojem smo već dosta pisali, a koji kroz humor razotkriva sve tajne zagrebačke špice i hrvatskog društva. Alfa i omega, odnosno producent i glavni glumac 'Špice' je Filip Šovagović, redateljsku palicu drži Veronika Radman, a scenarij potpisuje Hrvoje Belanović. Uz Šovagovića, koji glumi vlasnika kafića na špici, glume Jure Radnić kao konobar, Mia Biondić u ulozi poduzetnice, Ornela Vištica kao gradska šminkerica, Vera Ana Goldstein u ulozi prodavačice u butiku, Ranko Zidarić koji tumači razne uloge, Luka Peroš kao gradski paparazzo i mnogi drugi.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više