DO POSLJEDNJEG ZBORA

Našički zbor Ad Libitum ispao u polufinalu

29.04.2012 u 10:12

Bionic
Reading

Polufinalnu emisiju 'Do posljednjeg zbora' obilježili su sjajni nastupi zborova. No natjecanje ja završilo za našički zbor Ad Libitum koji je, kako je obrazložio žiri, za nijansu bio lošiji od ostala tri zbora

Večerašnju polufinalnu emisiju 'Do posljednjeg zbora' otvorio je veseli nastup sva četiri zbora zajedno, a osim publici, njihova se raspjevana dobrodošlica iznimno svidjela i žiriju. Nakon spektakularnog početka, u pohod na finale krenula su dva zagrebačka zbora, jedan našički te jedan riječki zbor.


Natjecateljski dio emisije otvorio je nastup zbora Filozofskog fakulteta Concordia discors koji je otpjevao pjesmu 'Runaway' Dela Shannona. 'Oni u ovom žanru pjevaju ispravno, soprani djeluju lijepo i mekano, svi glasovi su u harmoniji, milina ih je slušati', rekao je oduševljeni Vladimir Kranjčević. Sjajne komentare potom je dobio i zbor 'Ad Libitum' iz Našica koji je oduševio izvedbom pjesme 'Hit the Road Jack'. 'Od svih zborova, od audicije do danas vi ste najviše napredovali. I koreografija je bila sjajna', rekla je Sanja Doležal, a s njom su se složili i ostali članovi žirija.

Riječki zbor mladih Josip Kaplan u prvom nastupu polufinalne večeri otpjevao je pjesmu 'Candyman' što se, sudeći prema pljesku publike, pokazalo kao pun pogodak. 'Odlični su, sjajni', komentirao je maestro Kranjčević, a Krešimir Dolenčić je dodao: 'Zvučali ste kao da ste izmiksani u studiju.' Ništa manje kvalitetan nije bio ni nastup zagrebačkog zbora Izvor. U svojemu prvom nastupu polufinalne večeri otpjevali su pjesmu 'The Walls Of Jericho', a njihova izvedba oduševila je žiri. 'Ovo je bio vatromet pjevanja s neopisivim finalom', rekao je Dolenčić, a Kranjčević je ustvrdio da je njihov nastup bio pravo umjetničko djelo.

Drugi natjecateljski krug protekao je u znaku nešto lošijih ocjena žirija. Prve kritike dobio je zbor Concordia discors koji je otpjevao pjesmu 'Bogorodice Djevo'. Maestru Kranjčeviću izbor pjesme nije se previše svidio: 'Prepolagano i nije intonativno čisto, žao mi je, ali nije tako moralo završiti.' Pomalo neugodnu situaciju pokušala je spasiti Sanja Doležal rekavši da se maestro samo šalio. Našički zbor Ad Libitum izvedbom Madonnine pjesme 'Like a prayer' žiriju je nešto bolje sjeo, ali ipak nisu izostale kritike. 'Više mi se svidjela prva izvedba večeras. Veselo i čvrsto, ali meni malo sterilno', rekla je Sanja.

Zbor Josip Kaplan u drugome krugu izveo je nešto laganiju pjesmu 'Jugo', a njihova izvedba žiriju se svidjela. 'U tenisu je drugi servis malo problem, ali ovo je bio kao prvi servis. Nastup je bio izvanredan', istaknuo je Krešo Dolenčić. Izvedbom pjesme 'Joyful, Joyful' zbor Izvor ponovno je oduševio publiku, ali i žiri. 'Ne može im se naći zamjerka', ustvrdio je maestro Kranjčević koji bi volio čuti i kako oni zvuče na misama.

Nakon drugog kruga, na temelju glasova publike odabrana su dva zbora koja idu u finale - Josip Kaplan i Izvor. Zborovi Ad Libitum' i Concordia discors morali su se boriti za naklonost žirija još jednom izvedbom. U tome je uspješniji bio zbor Concordia discors koji je izborio finale, a za našički zbor Ad Libitum natjecanje je završilo.