AVA KAO KLEOPATRA

'Ja sam spremna rođena!'

16.04.2012 u 13:49

Bionic
Reading

Novi tjedan u Kostarici za natjecatelje 'Survivora' bio je i više nego uzbudljiv. Ava je postala poglavica plemena Matambo te se prozvala Kleopatrom, a plemena su se sukobila u borbi prenošenja mesa zubima, a nagrada je bila doista primamljiva - pun stol domaćih delicija

U plemenu Matambo atmosfera nije pala u plemenu iako je Radovan izbačen. Pleme bira novog poglavicu, neki bi izabrali Maju Lenu, ali im se čini premlada. Na kraju Sebastian postaje poglavica drugi put.

Na Jelenin nagovor dečki na Otoku odbačenih odlučili su napraviti splav i otići loviti ribu. Mia za to vrijeme objašnjava Staniji kako ne zna hoće li im naum uspjeti budući da se ona bez vesala i jedra nikad ne bi uputila na Pacifik.

Jelena i Žare napravili splav, no prvi mačići se bacaju u vodu pa je tako i njihov splav potonuo.

Izbija svađa između Žareta i Mije; Mia ga počinje provocirati zašto ne lovi ribu na što Žare poludi i izbije žestoka svađa gdje Žare uspio ušutkati Miu barem nakratko, što oduševi Jelenu koja je rekla: 'Pedeset tisuća bih dala samo da je odvedu od mene i da uživam dalje u Survivoru', misleći na Miju.

U plemenu Boruka ostali su samo Milan, Marko, Vlada i Ava. Ava je ugodno iznenađena što ju je Vlada pitao je li spremna biti poglavica. Ava je na to odgovorila: 'Ja sam spremna rođena!' Pa je tako Ava je odabrana za poglavicu. Oduševljena Ava odmah se nazvala Kleopatrom i održala govor svojem plemenu.

Marko je bio u šoku kad je vidio da je u plemenu Matambo opet poglavica Sebastian iako su se, još dok je on bio tamo, dogovorili da će poglavice biti muško pa žensko i tako redom, a svoju primjedbu je dobacio Ogiju.

Plemena su se suočila žestokoj borbi za 'nešto od kuće' - morali su prenijeti meso sa žara zubima! A nagrada za pleme koje uspije više mesa prenijeti u deset minuta doista je zamamna: istarska pasta od tartufa, makedonski pinđur, zlatiborski pršuta, sir škripavac, kulen, vino s Hvara, palenta, kompot, džem od smokve i još mnogo domaćih delicija.

No dogodio se presedan u igri gdje je pleme Matambo prenijelo na kraju zubima cijelu svinju pa nije bilo smisla mjeriti tko je prenio više. U kampu su ih dočekale razne domaće delicije iz njihovih krajeva, a njihovoj sreći nije bilo kraja.