'ZVIJEZDE PJEVAJU'

Finale showa ipak bez Katje Kušec

25.04.2009 u 22:07

Bionic
Reading

U završnom dvoboju zasluženo nastupaju Duško i Ivana protiv Čučeka i Natali

Sedma, polufinalna emisija ovogodišnje sezone showa 'Zvijezde pjevaju' i nije bila tako napeta kako se moglo očekivati. Mnogi su se nadali da će Katja ispasti i to se napokon i ostvarilo. Natjecatelji su morali izvesti po jednu pjesmu žanra koji još nisu do sada izveli te jednu pjesmu po izboru mentora.

Show su otvorili Dražen i Natali fantastičnom izvedbom soul klasika Arethe Franklin 'Chain of fools', toliko uvjerljivo i toliko dobro da su apsolutno opravdano dobili četiri desetke. Natali je briljirala, Čuček je svu svoju scensku strast iskazao na najbolji mogući način, dok su im se glasovi savršeno slagali, uključujući i back vokale.





Hus
je izjavio da Aki ne bi nikada pjevao u Parnom valjku da je prije njega čuo Čučeka. Čučeku čista desetka, kao i Natali. Druga pjesma bila je ipak lošija, iako se radilo o najvećem hitu Natali Dizdar 'Zamijenit ću te gorim', u kojoj se Čuček nije baš snašao. Primjetan je bio manjak izražajnosti, kao i nesuglasje u tonalitetu, no žiri im je dao 37 bodova.

Duško i Ivana također su briljirali i to, neočekivano, country pjesmom Willia Nelsona 'On the road again', s kojom bi komotno mogli i u Nashville. Uvjerljivo, opušteno i iskreno, također za 40 bodova. Njihov drugi izbor još je bolje legao pa je Martina Tomčić ponovo spominjala suze u očima, jer su pjesmu 'Kao kazna božja' Kindlove i Houdeka izveli krajnje emotivno i vrhunski. To se ponajprije odnosi na Duleta, koji je svoju dionicu izveo bolje od samog Jacquesa, s čime se složio i žiri. Štoviše, prvi dio pjesme Modrinić je pjevao bolje i od Ivane. Opravdanih 39 bodova.

Katja i Đani odlučili su se za Đanijev omiljeni žanr - mjuzikl. Izveli su 'Runolist', koji je zvučao kratko i kiselo, jer Katja unatoč tvrdnji da pjeva odlično i dalje ne pjeva ni približno tako. Svi su članovi žirija svejedno pohvalili njezin napredak, a o kakvom je napretku riječ samo je njima jasno. No i 30 bodova govori da su je počeli ozbiljnije shvaćati, hvala Bogu prekasno. Druga je pjesma bila Đanijeva i vraški je legla Katji, ponajviše zato jer ju je Đani nadglasao, iako je gospođa Kušec očigledno uživala u izvedbi dalmatinske pjesme. Nakon što je žiri zaključio da Katja i dalje ima nepokolebljiv duh, ponovo im je udijelio 30 bodova.

I kraj! U finalu nastupaju dva sjajna para i doista je teško prognozirati koji će biti bolji. Duško Modrinić i Ivana Kindl od prve su emisije najbolji, međutim Dražen Čuček je uz Natali Dizdar napredovao do neprepoznatljivosti, pa je i njih gušt slušati i gledati. Tko će biti pobjednik ovogodišnje sezone showa 'Zvijezde pjevaju', saznat ćemo sljedeće subote.