EH, TA POLITIKA

Srpski izbori ukidaju Survivor?

16.03.2012 u 14:24

Bionic
Reading

Zbog sudjelovanja srpskog političara Marka Karadžića u Survivoru, reality šou bi mogao biti ukinut

Marko Karadžić, član srpske Liberalno-demokratske partije ujedno je i natjecatelj prvog regionalnog Survivora te ga svakodnevno viđamo na malim ekranima. Problem koji bi mogao kumovati brzinskom gašenju realityja činjenica je da je u Srbiji u tijeku predizborna kampanja, a po pravilu Republičke radiodifuzne agencije tijekom nje političarima nije dozvoljeno pojavljivanje u emisijama koje nisu zakupljene ili emitirane isključivo u predizborne svrhe.

'Tijekom predizborne kampanje emiteri iz svog programa moraju isključiti dokumentarne, igrane, zabavne i slične emisije i filmove u kojima se pojavljuje dužnosnik ili istaknuti kandidat izborne liste i da izbjegavaju druge oblike političke propagande u redovnim emisijama', stoji u pravilima Agencije.

Da su se u Agenciji već pozabavili slučajem Marka Karadžića potvrdio je predsjednik savjeta Agencije, Goran Karadžić. 'Situacija je vrlo složena. Već smo razgovarali o Marku Karadžiću i njegovom sudjelovanju u Survivoru. Član je Političkog savjeta LDP-a i Savjet RRA još uvijek nije odlučio spada li da njegova funkcija u domenu 'istaknutih članova stranke', rekao je Karadžić za srpski Alo