TKO BI MOGAO POBIJEDITI?

Svi aduti i mane naših natjecatelja u Survivoru

14.03.2012 u 10:00

Bionic
Reading

Nakon što su natjecatelji preživjeli prva dva dana u Kostarici odlučili smo iskušati vašu i našu moć zapažanja te procijeniti mogućnosti naših predstavnika u lovu na tron

Iako su iza nas tek dva kostarikanska dana, sigurni smo da su pažljivi gledatelji već zaokružili pokoje ime u kvartovskoj kladionici. Za one koji nisu napravit ćemo procjenu naših natjecatelja u prvom regionalnom Survivoru. No prije toga jedna brzinska šetnja zanimanjima svih natjecatelja, čisto da vidimo s kojim kalibrom celebrityja ćemo imati posla.

Krećemo s Playboyevom zečicom i Playboyevom golf djevojkom koje slijede bivši misica i mister Hrvatske. Družbi pod oznakom 'ex' pridodajemo bivšeg Cecinog dečka. Nakon ljepotica i bivših slijede osobe zaslužne za ljepotu samu – stilist, modna kreatorica i vizažistica. Ljepotu pokreta donosi nam baletan, iz srodnog faha stiže glumica na koju se pak nadovezuje glumičina kći, ujedno studentica. Uz njeno studentsko rame stoji još jedna studentica, ujedno manekenka. Slijede pjevačica, rukometaš i snowboarder, voditelj i političar. Za kraj pravi biser, natjecatelj koji je pod svoj talent stavio – Facebook senzacija.

Nakon kratkog pregleda bacimo se ponaosob na naše nade. Abecedno prva Aleks Grdić već se u prvom danu uspjela zakačiti s jednim od natjecatelja. Sve se zavrtjelo oko neuspjelog pokušaja paljenja vatre. Dok su se dečki beskrajno trudili da stvore izvor topline, Aleks je iz prikrajka bučno pametovala, što je isprovociralo u potpunosti opravdan bijes jednog od 'upaljača'.

Ava Karabatić jeu uvodnoj emisiji odmah pokazala neke svoje adute – brz jezik koji visoko leti i koketnost. Tako se, kao prava studentica, u predstavljanju pozabavila brehtijanskim temama. 'Idem na Kostariku da dokažem svima da mogu biti Majka Courage', rekla je tom prilikom. Još jedna dojmljiva crtica iz prvog dana bio je dramatičan trenutak kada je Sebastian neuspješno pokušavao zapaliti vatru, dok se Ava u isto vrijeme presvlačila pred okom kamere uz pomoć nabildanog natjecatelja koji ju je sleđa skrivao od pogleda – morske pučine.

Maja Lena seu predstavljanju dotakla majke Mije s kojom zajedno sudjeluje u Survivoru: 'Ne sviđa mi se to što mama ide sa mnom. Provesti 24 sata na dan s njom nije baš lako', rekla je Maja tom prilikom, malo potom pokazavši da ne misli dijeliti svaki slobodan trenutak s mamom. Tako je u prvoj dramatičnoj sceni sezone Mia Begović tonula pod morem pozivajući upomoć, no kći se nije potrudila pružiti joj ruku spasa jer je 'bila predaleko'.

Martina Vrbos u prvoj epizodi nije pretjerano iskočila, što možda nije nimalo loše. Tek smo zapamtili da navija za ekonomičnu podjelu posla po principu – neka rade oni koji se razumiju u materiju, a mi ostali ćemo se mudro skloniti da ne stvaramo gužvu.

Nešto prije spomenuta majka Maje Lene, Mia Begović, djeluje kao da je promašila šou. Već na prvom zadatku, u plivanju, borila se sa 'zategnutom kožom na vratu', što je dovelo do zazivanja upomoć, potom potaknuvši potoke suza u njoj. No na kraju dana Mia je bila zadovoljna, a ako je ona zadovoljna, i mi smo. 'Osjećam se umorno, ali u biti dobro, jer je ovo prvi put nakon dugo vremena da nisam pušila cijeli dan', rekla je prije više nego zasluženog sna.

Neven Ciganović po pitanju rada, čini se, dijeli slične stavove s Martinom Vrbos, no zato je znatno jači na riječima. Tako je na predstavljanju u svom stilu rekao da će na ostale natjecatelje 'gledati kao na ljute neprijatelje koje trebam uništiti. Prvo ću ih zavesti, a onda ostaviti'.

Radovana Stošića, moramo priznati, nismo uspjeli uhvatiti u prvom Survivorovom danu. Razlog nije njegova samozatajnost, već naše nedovoljno poznavanje povijesti izbora za mistera Hrvatske koje nam je onemogućilo da ga izdvojimo među ostalim natjecateljima. No s obzirom na biografsku crticu koja navodi da je apsolvent Kineziološkog fakulteta, vjerujemo da mu zadaci neće pričinjati veće probleme.

Sebastian Fleiss već je prvi dan pokazao zavidnu želju i upornost u pokušajima paljenja vatre. Vatra je, na žalost natjecatelja, ostala u ideji, ali se zato Sebastian nekoliko puta pohvalio da je u Europi istu zapalio samo tako. Tek nije rekao je li koristio europske dodatke poput upaljača. Kako god, Sebastian se pokazao vrijednim i snalažljivim, a dani i zadaci ispred njega pokazat će je li opravdao početnu sliku.