DO POSLJEDNJEG GLASA

Bira se najbolji zbor u Hrvatskoj

05.02.2012 u 15:39

Bionic
Reading

Hrvatska televizija priprema novi veliki projekt – glazbeni show 'Do posljednjeg zbora'. Drugi krug odabira zborova koji će se natjecati u novoj emisiji je završen. Petnaest natjecateljskih grupa uskoro će početi borbu za titulu najboljeg

Hrvatska televizija novim projektom koji se snima prema BBC-jevoj licenci želi hrvatskoj publici ponuditi novi glazbeni spektakl namijenjen svim generacijama. Show 'Do posljednjeg zbora' jedan je od najvećih projekata Zabavnog programa HTV-a, a zbog zahtjevnosti glazbene produkcije smatra se i jednim od najsloženijih.

Prošlog vikenda u studijima HRT-a održan je drugi krug audicije kojim je prodefiliralo 936 natjecatelja i 35 zborova iz svih krajeva Hrvatske. Žiri u sastavu Vladimir Kranjčević, Krešimir Dolenčić i Sanja Doležal odabrao je 15 zborova koji će sudjelovati u showu i boriti se za titulu najboljeg od najboljih.

Odabrani su Zbor medicinskih sestara i tehničara KBC Zagreb, Concordia Discors (Zagreb), Gjalski (Zabok), Lipe (Sisak), Muški vokalni ansambl I. G. Kovačić, Mir (Belišće), Lira (Rijeka), Falscietto (Šibenik), Amorette (Dubrovnik), Glazbena škola (Požega), Cantus ante omnia (Zagreb), Josip Kaplan (Rijeka), Izvor (Zagreb), Čipkice (Zagreb) i Ad libitum (Našice).

Time je završen prvi dio ovog velikog projekta, a odabrani zborovi s velikim entuzijazmom počinju pripremati repertoar za natjecanje. Zborovi će se nadmetati u tri glazbena žanra: pop rocku, klasičnoj i etno glazbi.

Da je riječ o organizacijski i profesionalno zahtjevnom projektu naglasila je i urednica Zabavnog programa.

'Odabirom ovog formata koji će se emitirati u prime timeu želja nam je bila spojiti javni sadržaj sa zabavnom formom show programa. Tako ćemo kroz natjecanje raznih generacija amatera popularizirati zborsko pjevanje te ga približiti gledateljima. Zborsko pjevanje, kao i društveni plesovi, nije imao odjeka u javnosti dok nisu bili približeni gledateljima kroz prizmu Zabavnog showa', rekla je urednica Zabavnog programa Elizabeth Homsi.

Prvu emisiju nove emisije Zabavnog programa 'Do posljednjeg zbora' moći ćete gledati na programu Hrvatske televizije 17. ožujka.