MIRJANA HRGA:

Otkako živim na dvije adrese još više volim supruga

03.02.2012 u 09:29

Bionic
Reading

Mirjana Hrga, novinarka jedne od najvećih svjetskih informativnih TV mreža, Al Jazeere, živi na relaciji Zagreb – Sarajevo, a otkriva da joj je na razgovoru za taj posao najveći strah bio da ne osramoti sebe i Gorana Milića

Tijekom svoje karijere Mirjana Hrga je bila jedno od najupečatljivijih lica, ukoštac se uspješno hvatala i s najškakljivijim temama. Nakon dvije godine novinarske stanke njezin potencijal su prepoznali na jednoj od najvećih svjetskih informativnih TV mreža – Al Jazeeri. 'Radim kao hrvatski prezenter iz Sarajeva pet dana u tjednu. Onda sam devet dana u Zagrebu i tada sam sedam dana korespondent, reporter. Radim dva posla i u oba uživam', kaže Mirjana Hrga za Studio, prilog Jutarnjeg lista.

Mirjana kaže kako joj je razgovor za posao u Al Jazeeri bio poprilično stresan, a najveći strah joj je bio da ne osramoti sebe i Gorana Milića. 'Nikad u životu ničem sličnom nisam bila izložena. Pitali su me o svemu, od Europe, Bliskog istoka, do pada režima zemalja Magreba. U tom sam trenutku imala samo jednu misao u glavi: 'Nisi znala u što ulaziš, sada kad si u ovome samo nemoj osramotiti Gorana Milića i sebe.' Nije mi bilo toliko važno da mi daju zeleno svjetlo koliko mi je bilo važno da nakon toga izađem čista obraza, sa znanjem koje sam vjerovala da imam i koje je na kraju bilo potvrđeno', kaže Mirjana te dodaje da su joj ljudi Komiteta iz Dohe, koji su vodili razgovor, odmah rekli da je to ono što traže, a Mirjana je sigurna da je upravo razgovor za posao u Al Jazeeri bio najteži test u njezinom životu.

Prije zaposlenja u Al Jazeeri Mirjana je uživala u dvije godine novinarske stanke. 'U početku, kada sam se odmarala, bilo je lijepo, a onda su uslijedili mjeseci kada sam se pitala zašto sam to napravila, jer posve je izvjesno da ja teško mogu bez novinarstva', kaže Mirjana za Studio.

Kako živi i radi na relaciji Sarajevo – Zagreb, osim na poslovnom, Mirjana je iskusila promjene i na privatnom planu. 'S ovim novim životom još sam više zavoljela i Zagreb i supruga, Iz ovog kuta gledano, takav bih život poželjela svakome. Mi radimo ulaz preko puta ulaza. Kad ja izađem iz redakcije, a on iz klinike, sudarimo se. Nismo otišli daleko jedno od drugoga.'