TV OLIVER MLAKAR:

'Danas kulinarski showovi imaju sve, samo ne recepte'

  • Autor: I. T.
  • 20.4.2009 15:50:37
  • 15.4.2009 10:14:01

Slavni kulinarski serijal 'Male tajne velikih majstora kuhinje' s Oliverom Mlakarom i Stevom Karapandžom vraća se na ekrane obljetničkom emisijom 16. svibnja

'Male tajne velikih majstora kuhinje', jedan od prvih kulinarskih serijala, ujedno najdugotrajnijih i najviše voljenih, 16. svibnja vraća se na male ekrane. Istina, tek u jednoj emisiji, kojom će se proslaviti 50 godina od nastanka Vegete, jednog od zaštitnih znakova Podravke i emisije.

Slavni kulinarski serijal započeo je s emitiranjem 1974. godine, a uz slavnu rečenicu: 'I jedna žličica Vegete', petominutnu emisiju obilježili su najavna pjesma 'Sanjam te' Arsena Dedića sa stihovima: 'Ali nekih stvari ima, što ne govore se svima, što se samo nekom šapnu, ti znaš', Oliver Mlakar i majstor kulinarstva Stevo Karapandža.

Oliver Mlakar za tportal opisao je obljetničku emisiju: 'U kuhinji ćemo biti Stevo, mladi kuhar Mišel Tokić i ja. Na samom početku, nakon uvoda s Arsenovom pjesmom, bit će nekoliko kadrova iz ranijih emisija'.

Oliver nam je odao i što su majstori kuhinje i voditeljstva odabrali za obljetnički meni: 'Odlučili smo se na stari recept i malo ga modernizirali. Riječ je o mirisnoj purećoj roladi'.

O današnjim kulinarskim emisijama nema visoko mišljenje: 'Sve su više showovi u kojima ima mjesta za sve i sva. Na kraju se sam recept izgubi'. Postoji li ideja da se iz jednokratne obljetničke emisije 'Male tajne velikih majstora kuhinje' pretvore u serijal te da kratkom i dinamičnom formom odgovore raskoši, gospodin Mlakar ne zna.

 Arsen Dedić: Sanjam te
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više