NOVO U NOVOJ 2012.

'Downton Abbey', 'Pacific' i 'Ružiona' na HTV-u

18.01.2012 u 14:39

Bionic
Reading

Na HRT-u uskoro kreće emitiranje novih televizijskih senzacija, premijernih hit serija i novih sezona već popularnih uspješnica

Hrvatska televizija od 1. svibnja premijerno će emitirati ratnu seriju 'The Pacific', u produkciji Stevena Spielberga. Riječ je o spektaklu koji je oduševio kritiku i publiku vjernim prikazom ratnih strahota na jednoj od najsmrtonosnijih bojišnica Drugog svjetskog rata.

5. veljače na ekrane Hrvatske televizije stiže još jedna premijera – kostimirana hit serija 'Downton Abbey'. Radnja te hit serije smještena je u godine uoči Prvog svjetskog rata, a u središtu priče je obitelj Crawley te njihove životne kušnje.

Ljubitelje akcijskih zapleta razveselit će vijest da 7. veljače premijerno kreće osma sezona hit serije '24' s Kieferom Sutherlandom u naslovnoj ulozi. 30. siječnja stiže i nova, četvrta sezona popularnih 'Momaka s Madisona', koja razotkriva život vrhunskih marketinških stručnjaka.

Neće izostati ni nove sezone kriminalističkih serija, tako 20. veljače u večernjem terminu od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu kreće peta sezona popularne krimi serije 'Zločinački umovi', a od 27. siječnja petkom navečer kreće osma sezona 'Buđenja mrtvih'.

Mlađe gledatelje svakako će oduševiti vijest da nakon serije 'Glee', u terminu od ponedjeljka do petka, na Drugom programu počinje emitiranje i sedme sezone popularne serije za mlade 'Tree Hill'.

Ružiona

Na drugom programu HTV-a od 7. veljače Zabavni program počinje prikazivati glazbenu emisiju rock kulture 'Ružiona', info glazbenu emisiju u kojoj su domaćini mahom prva imena domaće rock i pop scene.

U prvom izdanju 'Ružione', koja će ići utorkom, domaćin je zagrebačka grupa Kawasaki 3p. 'Ružionu' za HRT proizvodi nezavisna produkcijska kuća Plavi film, a rokersku redakciju čine Zoran Stajčić, Marija Pajić, novinar tportala Velimir Grgić i Martina Validžić, dok je koncept autorski kreirao Zoran Pezo. Urednica emisije je Jasna Ceković.

Novine na HTV-u 1

Od 6. siječnja petkom navečer na Prvom programu HTV je pokrenuo 'Ciklus Hrvatske kinoteke' u kojemu će biti emitirana djela naših renomiranih redatelja te filmovi koji su obilježili posljednja desetljeća. Tijekom siječnja u ciklusu će se emitirati 'Život sa stricem', 'Priča iz Hrvatske', 'Stela' te 'San o ruži'.

Također petkom navečer na Prvom u ciklusu 'Odabrao Đelo Hadžiselimović' uveden je termin za dokumentarce. Tijekom siječnja u ciklusu ćemo gledati 'Deset najboljih fotografija', 'Stvaranje umjetnog srca', 'Reconstructing T-rex' te 'Zaboravljene mumije Papue Nove Gvineje'.

Strani program HTV-a od početka godine u novom filmskom terminu 'Ciklusu pobjednika Oscara', četvrtkom na Prvom programu u 21 sat, do početka ljetne sheme planira emitiranje 20-ak iznimnih filmova, između ostalih 'Narednika Jamesa'.

Novine na HTV-u 2

Nova serija 'Najmoćnije žene svijeta' donosi priču o izuzetnim ženama koje su ostale upamćene kao neke od najvećih ikona 20. stoljeća, poput princeze od Monaca, prve dame Republike Kine, spisateljice Marthe Gellhorn, Amelie Earhart, Agathe Christie, Wallis Simpson i drugih osobitih žena.

Fahrenheit 9/11

Godina 2012. donijela je na program HTV-a drugu sezonu serije 'Tračerica', treću sezonu humoristične serije 'Kalifornikacija' te sedmu sezonu humoristične serije 'Bez oduševljenja, molim!'.

Krenula je i nova humoristična serija 'Kath&Kim', zatim premijerno osma sezona serije 'CSI: Miami', peta sezona humoristične serije 'Uvijek je sunčano u Philadelphiji', novi nastavci hit serije 'Hotel Babylon' te druga sezona hit serije 'Glee'.

7. siječnja HTV je počeo s prikazivanjem ciklusa glasovitog Michaela Moorea u kojemu će biti emitirani filmovi 'Ludi za oružjem', 'Fahrenheit 9/11', 'Bolesno', 'Izborna kuhinja' te 'Kapitalizam: ljubavna priča'.

Od 2. siječnja HTV premijerno emitira seriju 'Top Gear', jednu od najpoznatijih dokumentarnih serija o automobilima.