PATRICIA HEATON

Religiozna dama koja voli ismijavati Hollywood

14.01.2012 u 12:19

Bionic
Reading

Zvijezda humorističnog serijala 'Svi vole Raymonda' deset godina radila je kao sobarica i konobarica, volontirala je i u meksičkom sirotištu, a slavna je postala na pragu četrdesete

Patricia Heaton, 53-godišnja američka glumica, zasigurno nije tipična filmska zvijezda. Slava ju je zatekla tek u 38., kad je nakon deset godina neuspješnih odlazaka na audicije zamalo odustala od glume. Da bi preživjela, radila je u opskurnim restoranima, a kao sobarica u hotelima mnoge je holivudske zvijezde vidjela u donjem rublju i nimalo laskavim pozama. Odrasla je u vrlo religioznoj katoličkoj obitelji i ostala velika vjernica, a mnogim američkim demokratima diže se kosa na glavi od njezinih ortodoksnih stavova prema pobačaju, eutanaziji i smrtnoj kazni. Najglasnija je članica feminističke grupe Feminists for Life, vjeru u život pronašla je volontirajući u meksičkom sirotištu, a od bankrota i gladi spasila ju je uloga rastrojene supruge Debre Barone u seriji 'Svi vole Raymonda'. Dobila ju je, kaže, jer je taj dan bila uobičajeno bijesna na svog supruga i dadilju koja je jedva uslišila njezine molbe da ostane čuvati djecu. Naime, Patricia je već 22 godine udana za britanskog glumca Davida Hunta s kojim ima četvoricu sinova. Velika obitelj živi na dvije adrese u Los Angelesu i na idiličnom seoskom imanju u Buckinghamshireu u Engleskoj.

'Suprug i ja smo tada bili potpuno bez novca, a uloga Debre bio je spas s neba. Na audiciji nisam ni trebala glumiti, došla sam ljutita, rastrojena, živčana na svakog oko sebe, želeći to što prije riješiti da bih se vratila kući djeci. Izgleda da su tražili upravo Patriciju Heaton za Raymondovu suprugu i dobili su je', kaže glumica koja je zbog svojih vjerskih stajališta izgubila mnoge uloge.

Devet godina čekala sam na svojih pet minuta. Vjera mi je pomogla da ne odustanem. Moj posao sa sobom nosi veliku nesigurnost, svaki dan očekujem da serija može biti ukinuta, što se na kraju često i dogodi. Uvijek očekujem da će se dogoditi ono najgore, ali ne bih se nazvala pesimistom', priznaje Patricia koja korijen svojih crnih misli vidi u preranoj smrti majke.

'Bilo mi je 12 godina kada je umrla i tada sam shvatila da ništa u ovom životu nije sigurno. Bio je to vrhunac nestabilnosti u mom životu. Tada se svijet oko mene srušio, ali obećala sam sebi da neću dopustiti depresiji da me savlada. To je moj trik. Nažalost, naučila sam ga prerano', kaže Heaton kojoj je na televiziji suđena uloga majke. Naime, u novoj seriji 'The Middle' također glumi majku četvero djece. U kazalištu je pak briljirala u nekoliko odličnih predstava Off Broadwaya.

U svojim javnim televizijskim nastupima Patricia bi nerijetko naljutila svoje kolegice sočnim izjavama o njihovu licemjerstvu i ismijavanju Hollywooda. Sama je priznala plastičnu operaciju trbuha koji je otišla srediti nakon što je rodila četvero djece carskim rezom.

'Ne razumijem sve te glumice koje idu pod nož i nakon toga lažu da je sve to na njima prirodna ljepota. Plastična kirurgija je poput nekog velikog slona koji sjedi u dnevnoj sobi Hollywooda', odrješito će Patricia.