TV 'INTERNA ŠALA'

Tim Jamie Olivera u gabuli zbog psovanja

  • Autor: N.T.
  • 29.11.2008 8:08:21
  • 18.11.2008 0:00:00

Umirovljenom učitelju, koji je u e-mailu Jamieju Oliveru izrazio svoje nezadovoljstvo zbog prostota koje kuhar izgovara u svojoj emisiji, rečeno je da odj...

Šezdesetjednogodišnjak, koji je htio ostati anoniman, kritizirao je kuhara zbog korištenja riječi fuck tijekom emisije Ministry of Food na Channelu 4.

Nekoliko dana kasnije dobio je odgovor od Oliverova tima u kojem piše: 'Što mislite da sam trebao odgovoriti, osim odje…?' Učitelj tvrdi da se osjetio uvrijeđenim. 'Dolazimo do trenutka kada je korištenje riječi fuck u potpunosti neprihvatljivo.

Potrudio sam se da im skrenem pozornost na to i ismijali su me.' E-mail je napisao Kris Boobyer, koji je član Oliverova tima, a koji je odgovor na mail napisao kao internu šalu između njega i kuharova službenika za odnose s javnošću Petera Berryja, no greškom je poslan i autoru originalnog maila.

Učitelj je odmah kontaktirao Boobyera kako bi se požalio i tada mu je rečeno da je Oliverov tim 'zgrožen' greškom. Boobyer je rekao da mu je žao zbog toga što je napisao tako neukusan komentar te da se želi ispričati gledatelju. Učitelj je na to kazao da se tim ispričao, ali zbog greške, a ne onog što su napisali.

Glasnogovornik Jamieja Olivera rekao je da je e-mail bio 'nesretna pogreška'. Dodao je da smatraju da je prikazivanje Olivera dok psuje kada je ljut ili pod pritiskom opravdano jer 'ne bi bilo pravedno ne čuti komentare publike, jer prostote utječu na njihovo gledanje emisije'.

U jednoj od ranijih epizoda Oliver je izrekao fuck šest puta u pet minuta. Julian Bellamy, voditelj programa Channela 4, rekao je da neće cenzurirati Oliverove izraze objašnjavajući odluku: 'Jasno je da ih Jamie koristi kao svoj način suočavanja s ljutnjom ili šokom. To je spontana reakcija.'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više