TV 'POSLJEDNJI SVJEDOCI TESTAMENTA'

Kreće Zafranovićeva intimna priča o Titovom životu

  • Autor: tportal.hr
  • 2.1.2012 13:43:08
  • 2.1.2012 13:15:17

HTV počinje u ponedjeljak, 2. siječnja s emitiranjem dokumentarne serije 'Tito - posljednji svjedoci testamenta' Lordana Zafranovića – intimne priče o Titovom životu u 13 epizoda

Život i osobnost Josipa Broza Tita i danas neosporno izazivaju kontroverze, ali i velik interes domaće te svjetske javnosti.

Posljednji svjedoci, najbliži članovi obitelji, žene, prijatelji i suradnici, ispričali su svoje priče o Titu kao jednom 'običnom, ali i neobičnom čovjeku'. Iskreno i otvoreno, s vremenskom distancom, bez vela tajni, ideologije i mita, u ovom fascinantnom filmu oni su iznijeli doživljaje, događaje i iskustva iz života i rada s Titom.

Oživljena sjećanja bude vrlo različite emocije iz njihovog i Titovog burnog privatnog i profesionalnog života. Serija otkriva i neke nove, zanimljive detalje Titovog života u turbulentnom razdoblju 20. stoljeća, čije su svjetske i domaće povijesne okolnosti nesumnjivo pridonijele formiranju originalne, osebujne i ponekad kontroverzne Titove ličnosti.

Serija posebno ukazuje na ulogu Josipa Broza Tita u nekim važnim događajima u Hrvatskoj kao što su Bleiburg, Goli otok, Hrvatsko proljeće... No unatoč tome, ona nema istraživački karakter, nego je rađena intimistički i bazira se na ekskluzivnim pričama iz Titovog života.

Prvu epizodu dokumentarne serije 'Tito - posljednji svjedoci testamenta' Lordana Zafranovića pogledajte u ponedjeljak, 2. siječnja 2012. na Prvom programu Hrvatske televizije u 22 sata.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više