KROZ TRI HUMANITARKE

HRT ove godine prikupio 1,76 milijuna kuna

31.12.2011 u 11:05

Bionic
Reading

U trećem humanitarnom tjednu HRT-a 'Uz nas niste sami' prikupljeno 307.000 kuna, a u ovoj godini ukupno 1.762.000 kuna

Izravnim prijenosom na HRT-u u petak je završen treći i posljednji tjedan humanitarne akcije u 2011. 'Uz nas niste sami' posvećen borbi protiv nasilja u obitelji i među mladima tijekom kojega je prikupljeno 307.000 kuna. U sve tri ovogodišnje akcije sakupljeno je ukupno 1.762.000 kuna za humanitarne projekte.

Završni tjedan započeo je 26. prosinca, a u velikoj završnici organiziran je i pozivni centar na čije su se telefone tijekom prijenosa na HRT-u javljali brojni uglednici iz političkog i javnog života.

U akciji su među ostalima sudjelovali predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, predsjednik Vlade Zoran Milanović, predsjednik Sabora Boris Šprem, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te predstavnici poslovne zajednice, državnih tijela i institucija te udruga civilnog društva.

Uz pozivni centar bio je organiziran i koncert na kojem su nastupili Gabi Novak, Vanna, Feminnem, Connect, Lollobrigida, Psihomodo pop, Adastra, Otkazani let i Neki to vole vruće koji su tako dali svoj doprinos ovoj humanitarnoj akciji.

U programu su se predstavile četiri udruge i njihovi projekti: Autonomna ženska kuća koja pruža zaštitu ženama i djeci žrtvama nasilja; Udruga Zvuk svjetlosti koja promiče glazbu u službi sprečavanja nasilja; Udruga Ti si OK koja pruža psihosocijalnu i pedagošku pomoć djeci i mladima sa smetnjama i poremećajem u ponašanju te Taekwando Klub Susedgrad Sokol čiji je moto 'sportom protiv nasilja'.

Prvi humanitarni tjedan održan u lipnju bio je posvećen djeci i mladima, u drugom tjednu u listopadu otvorili smo medijski prostor kako bismo pomogli osobama sa zdravstvenim teškoćama, a u trećem se željelo reći – 'stop nasilju'.