BORISLAVU DRUGO MJESTO

Kazalište sjena Promenada klub novi je supertalent

19.12.2011 u 09:22

Bionic
Reading

U žestokoj konkurenciji za titulu supertalenta u trećoj sezoni izborilo se kazalište sjena Promenada klub koje je dobilo najviše glasova publike

Nakon brojnih audicija diljem Hrvatske i tisuću kandidata te 50 finalista, u konačnoj superfinalnoj emisiji natjecali su se najbolji od najboljih - Antonio Tkalec, Endi Schrotter, Promenada klub, Borna Baričević i Iva Miljak, Break dance klub Nexus, Rebecca Posavec, Air Flow, Eva Pilić, Borislav Vranić te Plesni Punktovi Zagreb. No, na pobjedničkom tronu ima mjesta samo za jednoga, a ovoga puta to je kazalište sjena Promenada klub.

Ples sjena Promenada kluba oduševio je publiku, ali i žiri


Žiri u posljednjoj emisiji nije imao pravo glasa jer je o sudbini pobjednika odlučivala isključivo publika koja je glasovala tijekom cijeloga tjedna, ali i superfinalne večeri. 'Prošla nedjelja bila je najbolja od svih večeri 'Supertalenta' i ja imam pet favorita', komentirao je Dubravko Merlić. Enis Bešlagić, prema mnogima najduhovitiji član žirija, rastužio je mnoge odmah na početku emisije kada je najavio da više neće sudjelovati u 'Supertalentu'. 'Kad već nitko u Hrvatskoj ne želi ponuditi ostavku, evo učinit ću to ja', rekao je Enis u svojemu simpatičnom stilu.

Kandidati su na samome početku emisije izveli zajedničku točku uz pjesmu grupe Queen 'Don't stop me now' te su svi još jednom pokazali svoje izvanredne talente kojima su osvajali žiri i publiku proteklih nekoliko tjedana. Njihova izvedba žiri je podigla na noge, ali i publiku u studiju koja ih je pozdravila glasnim ovacijama. 'Ovo je bilo izvanredno, stvarno ne znam tko je bolji i ponosan sam na sve njih', rekao je Dubravko, a Enis je emotivno dodao: 'Baš ste slatki, fenomenalni ste.'

U superfinalnoj večeri za spektakularnu atmosferu pobrinula se i članica žirija Nina Badrić koja je otpjevala svoj veliki hit 'Dat će nam Bog' uz pratnju plesačke skupine koja se natjecala u 'Supertalentu' prošle sezone. Njezin nastup publika je nagradila gromoglasnim pljeskom i skandiranjem njezina imena. 'Uopće nije lako nastupati na pozornici 'Supertalenta'', izjavila je Nina nakon nastupa. Na zahtjev Igora i Renea, krnji žiri morao je ocijeniti Ninin nastup. 'Mogu reći da mi je ova pjesma draga, volim Ninu, ali više volim neke druge pjesme s njezina albuma 'Nebo'. Najdraža mi je zapravo pjesma 'Nebo'', rekao je Dubravko pokazavši izvanredno znanje Ninina glazbenog opusa. Enis je ipak bio nešto oštriji u ocjenama, ali duhovit kao i inače: 'Koreografija jadna, ja bih bio sretniji da si se ti predstavila s nekom svojom pjesmom. Ali kad si već tako odabrala, drago mi je da si odabrala pjesmu na hrvatskom… Ja ću ti srediti da pjevaš za Novu godinu u Sarajevu.'


Nakon Nine, na pozornicu su izašli nezaboravni finalisti prve sezone 'Supertalenta' plesna skupina Atomic Dance Factory. Oni su zajedno s iluzionistom Lukom Vidovićem izveli zanimljivu točku iz šoua pod nazivom 'Cijeli svijet je pozornica'. Pohvalili su ih svi članovi žirija, a posebno Dubravko: 'Opet je bio užitak gledati Atomic Dance Factory… Nakon vas sve smo plesačke skupine gledali drukčije… Gledao sam vašu predstavu i oduševila je mene, ali i moju djecu.'

Eliminacijski dio superfinalne emisije započeo je izlaskom na pozornicu svih deset kandidata treće sezone 'Supertalenta', što je kod publike izazvalo pravu euforiju. Potom je krenuo prvi napeti postupak eliminacije, a njega su preživjeli Antonio Tkalec, Borna i Iva, Eva Pilić, Borislav Vranić i Promenada klub. Prvih pet superfinalista povuklo se u backstage, a na pozornici je ostalo pet kandidata. Tada je krenulo ispadanje, a šou su prvi napustili Plesni punktovi Zagreb koji su se tako plasirali na deseto mjesto trećeg 'Supertalenta'. Nakon njih šou je napustila i skupina Air Flow kojima je pripalo deveto mjesto. Ostalih troje kandidata na pozornici preživjelo je prvi eliminacijski postupak, pa su se pridružili ostalima u backstageu.

Proces eliminacije nakratko je prekinut veselim i prpošnim nastupom Antonije Barišić, prošlogodišnje finalistice 'Supertalenta'. Simpatična i talentirana Antonija izvela je točku iz popularnog mjuzikla 'Footloose' u kojemu i nastupa.

Nakon njezina nastupa, uslijedile su druge eliminacije koje su atmosferu u studiju dovele do usijanja. Preostali kandidati okupili su se na pozornici, ali neki od njih brzo su je napustili. Prvi je bio Antonio Tkalec koji je osvojio osmo mjesto u trećoj sezoni 'Supertalenta', a odmah nakon njega ispali su i Borna i Iva kao sedmoplasirani. Druge eliminacije nije preživjela ni desetogodišnja Rebecca Posavec koja je osvojila šesto mjesto.

Predah od drugog kruga eliminacija napravljen je uz plesnu točku Tihomira Bendelja, sudionika prve sezone 'Supertalenta'. Njegov fenomenalni nastup žiri je podigao na noge. 'Tihomire, bio te je užitak gledati', poručila mu je Nina.

U trećem eliminacijskom postupku šou je prva napustila talentirana Eva Pilić, i to kao petoplasirana. Odmah nakon nje, od 'Supertalenta' oprostio se i uporni Endi Schrotter koji je tako osvojio četvrto mjesto. Sljedeća je ispala skupina Nexus koja se plasirala na odlično treće mjesto.

Prije samog proglašenja pobjednika trećeg 'Supertalenta', nastupila je prošlogodišnja pobjednica Viktorija Novosel koja je izvela svoju autorsku pjesmu. Nakon nastupa, žiriju je darovala svoj prvi CD-om. Žiri joj je uputio brojne pohvale, a najljepši kompliment dobila je od Enisa koji joj je rekao: 'Ostala si svoja.'

Na samome kraju superfinala ostali su Borislav Vranić i Promenada klub. Žiri je konstatirao da su oba kandidata bili njihovi favoriti. Iako su i Borislav i Promenada klub tijekom natjecanja pokazali brojne vještine i talente, publika se ipak odlučila za skupinu Promenada klub koji je tako postao supertalent u trećoj sezoni popularnog šoua Nove TV.