SPACE STAGE

Futuristička pozornica na Eurosongu u Moskvi

08.04.2009 u 08:40

Bionic
Reading

Ovogodišnja organizacija Eurosonga u Moskvi košta preko 36 milijuna dolara, a sasvim pristojan dio tih novaca odlazi na izradu pozornice koja će mnoge ostaviti bez daha

Kao što je poznato, ovogodišnji Eurosong održava se u Moskvi od 12. do 16. svibnja zahvaljujući pobjedi ruskog pjevača Dime Bilana koji je pobijedio na prošlogodišnjem Eurosongu u Beogradu.

Pozornica Eurosonga u Moskvi

Kako su spomenuti datumi sve bliži, tako saznajemo i sve više detalja. Voditelji Eurosonga u Olimpijskoj areni bit će TV voditelj Andrej Malahov i ruska pjevačica Alsou. No, zasad najviše pažnje izaziva pozornica koju je dizajnirao njujorški dizajner John Casey poznat po dizajnu pozornica za Eurosong 1995. i 1999. godine. No, za 2009. se odlučio na potpuno futuristički izgled našavši inspiraciju u ruskom avangardnom slikarstvu, s naglaskom na konstruktivizmu. Tako će pozornicom dominirati velik broj LCD ekrana raznih veličina koji će stvarati dojam trodimenzionalnosti i sve zajedno će se okretati u više smjerova. Arena može primiti 80.000 posjetitelja i nema sumnje da će ostati slobodnih mjesta.