AIR FLOW I ENDI IDU U FINALE

Razočaranja obilježila polufinale 'Supertalenta'

06.12.2011 u 08:50

Bionic
Reading

Peta i posljednja polufinalna večer treće sezone showa Supertalent otkrila je imena posljednja dva finalista koji će se u finalu boriti za titulu supertalenta. Između pjevača, plesača, plesnih skupina i nespojivih spojeva ulaznicu za finale osvojili su Endi Schrotter i Air Flow

Nakon što je prošla polufinalna emisija Supertalenta pokazala kako hulahup nije samo za žene, a da kazalište može biti bazirano samo na sjenama, u posljednjoj polufinalnoj večeri snage su odmjerili D Strings trio, plesna skupina Air Flow, Ognjen Bašić aka Čudnoređe, trbušna plesačica Sara Saršon, 22 članice FDU Crewa, osamnaestogodišnja Lucija Juriša, Dario Došlić, Zrinka Čupić, plesač Endi Schrotter te flautistica i pjevačica Andrea Nihal. No krenimo redom.

Plesna skupina Air Flow prva je nastupila te se još jednom predstavila disciplinom tricking - free running. Nakon što su na prošlom nastupu žiri iznenadili preskočivši ga, dečki iz skupine Air Flow zaigrali su opake uloge nindži te uz ritmove glazbe pokazali svoje akrobatske vještine te najavili da ako prođu u finale, spremaju neviđeni show. No dečki nisu uspjeli zadiviti žiri, a Enis im je rekao kako misli da su trebali svoju najbolju točku pokazati sada, a ne je čuvati za finale. Opasne akrobacije Nini se sviđaju, no smatra, kao i Dubravko Merlić, da je tijekom nastupa bilo previše praznog prostora. 'Nisam vidio taj korak više, žao mi je', rekao im je Merlić.

Air Flow


Sljedeći je na pozornicu izašao raspjevani inženjer poljoprivrede Dario Došlić koji kaže kako ne bi mogao zamisliti život bez glazbe, a želi pjevati i samo pjevati. Za ulazak u finale borio se pjesmom 'U duši s tobom' Vice Vukova te odmah osvojio pljesak publike. 'Dario je taknuo našu dušu. Pjevao si svom dušom i srcem', rekla je Nina te dodala kako je njegova izvedba pjesme 'U duši s tobom' bila prekrasna, a i ostatak žirija se složio s Ninom.

FDU Crew, odnosno Flash Dance Unite Crew koji ima čak 22 članice, svojim prošlim nastupom zaustavio je dah žiriju. Djevojke su rekle da im i sam prolazak u polufinale znači jako puno, a u finalu bi htjele pokazati i nešto novo. Eksplozivan nastup s ujednačenim pokretima uz ritmove posljednjeg hita Britney Spears 'Till the world ends' zagrijao je i oduševio publiku. No ne i Dubravka Merlića koji je tijekom nastupa stisnuo zlokobni crveni gumb. 'Nažalost, točka je jako dobro počela, očekivao sam dobar nastup. Ali se sve svelo na ponavljanje istih figura, čak je i neka elementarna koordinacija nedostajala.' Nina se složila s Merlićem dodavši kako su joj djevojke bile puno bolje na audiciji na kojoj su je i oduševile. Kao i Nina, i Enis je smatrao kako je plesna skupina FDU Crew koreografski bila puno bolja na audicijama.

FDU Crew

Decentna, senzibilna i uvijek svoja osamnaestogodišnja Lucija Juriša u polufinalu se predstavila pjesmom 'What's going on' Four Non Blondes te je na pozornici zasvirala i gitaru. Navijače nije ostavila ravnodušnima, kao ni žiri koji joj je samo zamjerio tremu: 'Malo smo se pobojali na početku, no to je bila trema.' 'Ja sam tremu osjetio tijekom cijele pjesme. Treba napomenuti i da su gitare bile raštimane. Osobno nastup na audiciji mi je bio puno bolji', rekao je najstroži član žirija Dubravko Merlić.

Lucija Juriša


Spoj trbušnog plesa i hip-hopa oduševio je publiku na audiciji, a trbušna plesačica, Riječanka Sara Saršon kaže kako kroz ples izražava svoju individualnost. Za borbu za finale odabrala je opako oružje – spoj trbušnog plesa i MTV Dancea. No ta kombinacija nije oduševila Dubravka Merlića koji je drugi put stisnuo crveni gumb. 'Potpuno sam razočaran. Puno više sam očekivao nakon audicije, a za moj ukus ovo je bilo nedovoljno', obrazložio je Merlić. Sara je pokušala objasniti, no Enis joj je samo rekao da o nastupu puno govori ako poslije mora objašnjavati što je publika gledala. Nina se s ostatkom žirija nije složila: 'Meni si bila beskrajno simpatična i mislim da su dečki bili prestrogi prema tebi.'

Definitivno najneobičniji polufinalist 'Supertalenta' Ognjen Bašić aka Čudnoređe za ulazak u finale odlučio se boriti autorskom skladbom 'Neka koju svi znamo (Kobajage)' koja je natjerala Enisa, a ubrzo i Merlića da stisnu crveni gumb, a pred sam kraj njegove izvedbe i samu Ninu. I tako prvi put u povijesti 'Supertalenta' sva tri člana žirija u polufinalu stisnuls su crveni gumb. 'Bilo je malo dosadno. Nikada kraja. No za stajling sve pohvale', rekla je Nina koja je polagala najviše nade u Ognjena. 'Ne znam uopće kako si ti uopće došao do polufinala', rekao je Enis.

Ognjen Bašić aka Čudnoređe

D Strings trio iz Zagreba na audiciji je oduševio instrumentalnim obradama rock klasika, a s punom podrškom žirija spojili su nespojivo, klasičnu glazbu s heavy metalom. Žiriju je zasmetalo to što se tijekom izvedbe nije čula harfa. No sve u svemu, nastup im se svidio, a izrazili su želju da publika njihov talent i prepozna.

D Strings trio


Najmlađa polufinalistica ove emisije, 12-godišnja Zrinka Čupić ne krije da joj je san baviti se glazbom, a pred publikom se predstavila Beyonceinom pjesmom. 'Odabrala si, kao i na audiciji, zahtjevnu pjesmu koju i sama Beyonce samo ponekad izvodi besprijekorno. Želim ti čestitati na hrabrosti, no želim samo napomenuti da si bila intonacijski netočna', rekla je Nina, a Enis je napomenuo kako si je možda ipak odabrala pretešku pjesmu s čime se složio i Merlić.

Zrinka Čupić


Simpatični i strastveni plesač Endi Schrotter već se treći put natječe u 'Supertalentu' te se nada trećoj sreći i prolasku u finale. Na audiciji je dobio same pohvale žirija koji su ga nazvali licem od milijun dolara te hrvatskom verzijom Justina Biebera. Trinaestogodišnjak u polufinalu se predstavio plesom i predstavom u kojoj glumi noćnu moru jedne djevojčice. 'Tvoja upornost dosta govori o tebi. Imaš to fenomenalno lice. Priča ti je bila zaokružena, definitivno si fan svoje generacije', rekao mu je Enis prognozirajući kako bi Endi mogao biti prava senzacija među mlađom publikom. 'Endi je moj ljubimac i jako patim što ga do sada nismo imali prilike gledati u polufinalu. Iskreno se od svega srca nadam da ćeš proći u polufinale', rekla je Nina.

Endi Schrotter


Kao posljednja polufinalistica nastupila je talentirana flautistica i pjevačica Andrea Nihal. Premda je planirala na pozornici pjevati i plesati, Andrea je nažalost slomila nogu pa je tako u posljednji tren odlučila svirati klavir i pjevati pjesmu Tony Braxton. 'Kao Pepeljuga s gipsom. No večerašnji nastup mi nije legao', rekao je Enis. Ono što se Nini svidjelo je Andreina odlična interpretacija, a Dubravka Andrein nastup nije ostavio bez kritika te joj je zamjerio nedosljednost i nedorečenost.

Andrea Nihal


Na kraju svih posljednjih polufinalnih kandidata žiri se složio kako kandidati, uz neke iznimke, nisu bili na nivou. 'Sve govori ovih pet ikseva koje smo podijelili', rekao je Merlić, a Nina je samo kratko napomenula da je bilo vrlo čudno.

Nakon nekih razočaravajućih nastupa kandidata, kritika žirija i ikseva kojih nije nedostajalo, ali i onih koji su uspjeli oduševiti zahtjevan žiri, publika je odlučila da su dvoje najboljih kandidata, koje ćemo gledati u ljutoj borbi za titulu supertalenta, Endi Schrotter i Air Flow