TV PROMENADA KLUB

Vježbali smo dok nam ruke nisu odrvenjele

U nedjelju je 'Supertalent' dobio još dva finalista, među kojima nas je posebice oduševio Promenada klub s vrlo preciznom i poetičnom etidom u tehnici kazališta sjena, zbog čega smo porazgovarali s voditeljem kluba Igorom Beketićem

Nova TV
Promenada klub
Promenada klub
je u polufinalu, uz žiri, oduševio i publiku, onu u studiju i onu doma, te ušao u finale kao prvoplasiran. 'Osobno sam očekivao finale, no nisam to htio reći ekipi. Znao sam da se moramo predstaviti nečim neobičnim, odlično izvedenim i uz super glazbu', rekao nam je Igor Beketić.

Sam ulazak u finale oduševio je sve. 'Ulazak u finale nam jako puno znači. Prije svega ekipi. Osim medijske buke, dobit ćemo i nešto novaca, što je ekipi bilo dodatni impuls', dodao je Igor.

Polufinale je iza njih te su Igor i njegovi sjenaši okrenuti finalu. 'Intenzivno razmišljamo o finalu. Pripremili smo već nešto za polufinale, što mi se jako svidjelo, no s Nove TV su nam rekli da bi gledateljima tema bila preteška. Još ćemo par dana razmišljati o koreografiji, a onda se bacamo na posao', rekao je Igor.

Kako je njihov početni plan za polufinale ispao iz igre, odlučili su se nasloniti na klasiku kazališta sjena, 'Karneval životinja' Nikoline Georgieve, dodatno ga prilagodivši publici. 'Mora se malo podilaziti žiriju i publici, ali i mediju. To zahtijeva šou kao takav', dodao je Igor.

Vratimo se malo razlozima zbog kojih su se uopće prijavili u Supertalent. 'Promenada klub je kombinacija udruge i privatne plesne škole. Nastupom na mediju poput televizije možemo utjecati na gradske očeve i majke, a s druge strane, potrebna nam je reklama', objasnio je Igor i nastavio:

'Puno vremena i energije potrošio sam obilazeći škole i objašnjavajući što mi to radimo. I ideja se učiteljicama sviđala, ali to nije bilo dovoljno. Ovako smo dobili reklamu na televiziji, usto nas je pohvalilo nekoliko važnih ljudi, što ima svoju težinu.'

Iako djeluju vrlo profesionalno, Promenada klub je skupina amatera bez kazališnog i scenskog iskustva. 'Uglavnom su to studenti. Kroz grupu je u godinu i pol, koliko postoji, prošlo 50-ak ljudi, no iskristaliziralo se ovih 11. Znajte da je kazalište sjena vrlo teška disciplina, stoga ne čude brojna odustajanja. Vježbanja su iscrpljujuća i traju sve dok ruke ne odrvene u određenim pokretima.'

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više