ODABRANI NAJBOLJI

Kazalište sjena apsolutni hit Supertalenta

28.11.2011 u 13:14

Bionic
Reading

U daljnje natjecanje Supertalenta otišao je Promenada klub s kazalištem sjena, a odlukom žirija pridružili su im se trećeplasirani Plesni punktovi Zagreb

Iako je Dubravku Merliću na početku emisije bio neispravan gumbić za kobni X, čemu su se svi spontano poveselili, već pri drugom pokušaju sve je bilo ispravno. Stoga su odmah prionuli poslu i novih deset natjecatelja dalo je sve od sebe da prođe u daljnje natjecanje.

Kristijan Kardum, čija je supruga Eva prošle godine oduševila publiku i žiri, također je sve oduševio hula-hopanjem. Majstor hula-hopa u početku laganom pjesmom Kate Bush zadobio je pažnju publike, a točku završio žešćim ritmom uz vatrene baklje. U najavi je Kristijan rekao da misli kako njegovo vrijeme tek dolazi, ali nakon nastupa Nina mu je rekla da je to vrijeme došlo. Ovaj je put više radio na plesnom dijelu točke što je žiri i prepoznao.

Angela Katalinić solo pjevanje uči dvije godine, a publici se predstavila pjesmom 'Can You Feel the Love Tonight?'. Već na audicijama dobila je pohvalu od Nine da je besprijekorna, a ovaj put joj je dodala da se vidjelo koliko se uživjela i uživala na nastupu. Dubravko Merlić bio je prezadovoljan preciznim pjevanjem te je zaključio da će joj trebati samo sreća u glasovanju publike jer kvalitetu ima.

Capoeira Amazonas
morali su se potruditi kako bi uvjerili Dubravka Merlića da su bolji od drugih jer na audiciji nisu dobili njegov glas. Na nekoliko minuta pozornica je postala džungla u kojoj su pokazali svoje vještine, ali Dubravko nije mogao sačekati kraj i stisnuo je famozni X. Nije mu se svidio nedostatak caopeire, predugi ulazak u priču i premalo plesa te je točka za njega bila promašena. Ostatak žirija očito se složio s njim jer nisu bili previše oduševljeni nastupom.

Mladi harmonikaš Roberto Rakek upravo je Dubravku Merliću bio veliki favorit već na audiciji. Odsvirao je svoj miks od klasične do rumunjske glazbe, ali Enisu je nedostajalo atmosfere i i zaključio je da bi bolje bilo da je Roberto odsvirao neke narodnjake. Merlić je također rekao da je na audiciji bilo cjelovitije, jer je ovaj put birao od svega pomalo te je ostao blijedi trag. Nina se složila da je mogao proći bolji u odabiru samo jedne pjesme.

Plesni punktovi Zagreb
Plesni punktovi Zagreb promoviraju jazz dance, a za nastup su odabrali upečatljive kostime i rock'n'roll. Ninu su toliko oduševile da ih je pozvala da plešu na njenim koncertu. Dobile su sve pohvale i od Enisa te se lako složio s Reneom i Igorom da su djevojke prelijepe.

Mladen Pašut svirao je gitaru tehnikom finger picking nadahnutom idolom Tommyjem Emmanuelom. Žiri i publiku potpuno je oduševio. Dubravko Merlić savjetovao mu je da može slobodno zasvirati sa svojim idolom. Nina se složila s Dubravkom te mu je poželjela da uspije živjeti od sviranja te da će ga rado ugostiti na svom koncertu.

Klub Promenada već je na audiciji dobio titulu nečeg sasvim drukčijeg, jer od svojih sjena i pokreta rade priče. Priča o supertalentu koju su izveli svidjela se žiriju koji im je čestitao na radu i dobroti koju šire. Najoštrijem članu žirija to je bila najdirljivija točka u sve tri sezone. Enis im je poručio da imaju zlatne ruke te da njihove sjene vrijede više od nekih glumaca koji se pojavljuju na televiziji.

Jedanaestogodišnji Roko Blažević iz Splita zapjevao je pjesmu popularnog Brune Marsa 'Grenade'. Nini se svidjela Rokova uživljenost te mu je rekla kako samo treba napuniti 18 godina da bi mogao raditi to što voli i živjeti od glazbe.

Ivanu Sepu životni je san od plesa napraviti karijeru, a obožava imitirati kralja popa - Michaela Jacksona. Točka je žiriju bila jako zanimljiva, ali im je James Brown na kraju bio višak. Da se njih pita, Ivan se slobodno može držati pokreta Michaela Jackosna.

Do kraja natjecanja večer se nastavila u ritmovima kralja popa jer je Marko Šimunić otpjevao poznatu pjesmu 'We Are the World' koju je stvarao i Michael Jackson. Savršeno, izvanredno, točno i još bolje nego na audiciji, opisao je žiri njegov nastup. Nina mu je poručila da je poseban po interpretaciji te da mu glas ima svoj potpis.

Marko Šimunić bio je drugoplasirani natjecatelj, ali je odlukom žirija natjecanje za njega završilo, a dalje su išli Plesni punktovi Zagreb.

Kazalište sjena