JOŠ TRI SEZONE DO KRAJA

Šokantan završetak serije 'Momci s Madisona'

16.11.2011 u 09:46

Bionic
Reading

'Momke s Madisona' gledamo već četiri godine i tek smo prešli polovicu serijala, a njezin tvorac već smišlja kraj. Planira prikazati svoje junake kao osamdesetogodišnjake, u sadašnjosti

Peta sezona serije 'Momci s Madisona' najavljena je za ožujak 2012. Zajedno s objavom datuma izlaska (koji je barem nekoliko mjeseci kasnije nego se očekivalo), iznenađenje je izazvala neobična odluka o tome kako će serijal završiti.

Matthew Weiner, jedan od najcjenjenijih TV scenarista i mozak koji je osmislio 'Mad Men', dao je intervju za Grantland.com, koji prenosi Huffington Post, u kojem je otkrio kako vidi budućnost i kraj serijala o njujorškim marketinškim magovima iz šezdesetih.

Nakon opsežnih pregovora, potpisao je još tri sezone, što znači da će popularna saga završiti u sedmoj sezoni emitiranja.

'Već znam kako priča završava', otkriva scenarist. 'Palo mi je na pamet sredinom prošle sezone. Uvijek sam mislio da je to priča o ljudskom životu. A naše putovanje ima svoje odredište. To ne znači da će Don umrijeti. Ono što bih volio napraviti kao završetak je povratak u sadašnjost. Godina je 2011, Don Draper ima 84 godine. Želim da serija završi porukom koja otkriva što ova priča govori nama danas.'

Vidjeti Dona Drapera kako i dalje radi i pokušava prodati digitalni oglasni prostor doista bi bio nevjerojatan prizor. Naravno, više nas ipak zanima kako će njegov lik u sljedećim desetljećima prolaziti kroz promjene u životu, a manje nas zanimaju tehnološke promjene u oglašivačkoj industriji.

Ali ne zabrinjava Weinera samo Donov lik, nego i njegov vlastiti izlazak iz uspješne serije, a to voli uspoređivati s 'malim' bendom iz Liverpoola koji je svoju karijeru zaključio prije više od četrdeset godina.

'To je vrlo težak zadatak, ali uvijek sam volio govoriti o Abbey Roadu', kaže Weiner misleći, naravno, na posljednji album koji su Beatlesi snimili zajedno (iako će 'Let It Be' biti objavljen nakon 'Abbey Roada'). 'Koja je pjesma na kraju albuma 'Abbey Road'? Zove se 'The End'. To je kulminacija iskustava ljudi koji rade na najvišoj razini.'

Budući da je serija koju potpisuje osvojila svoj četvrti uzastopni Emmy, Weiner je svakako na korak do vrha.