TV ZAKLADA A. RUKAVINA

Humanitarni koncert Želim život na Trgu 16. prosinca

  • Autor: tportal.hr
  • 15.11.2011 17:20:52
  • 15.11.2011 15:48:11

Šesti po redu humanitarni koncert Želim život bit će održan 16. prosinca na Trgu bana Jelačića, a na njemu će sudjelovati brojni poznati izviđači

U povodu pet uspješnih godina rada Zaklade Ana Rukavina, predstavnici Zaklade (Marija Rukavina – upraviteljica Zaklade i prof. dr. sc. Mirando Mrsić – medicinski direktor Zaklade) i Nove TV (Siniša Svilan – direktor programa i Iva Gačić – direktorica informativnog programa) najavili su tradicionalni, šesti po redu humanitarni koncert Želim život. Uz vrhunsku produkcijsku produkciju, organizatori su za 16. prosinca obećali nezaboravnu glazbenu noć, vrhunske izvođače i odličnu atmosferu, a za sve koji neće biti u mogućnosti svratiti do Trga Bana Jelačića, moći će pratiti izravan prijenos koncerta na Novoj TV.

Građani će putem humanitarnog broja 060 9000 (6,15 kuna s PDV-om) imati priliku od 1. prosinca do 24. prosinca dati svoj osobni doprinos u ispunjenju Anine želje - dovršetku posla Zaklade na tipizaciji svih prikupljenih uzoraka krvi i utvrđivanju antigena tkivne podudarnosti između donatora i oboljelih (HLA).

'Hrvatski registar broji 33.265 dobrovoljnih darivatelja, a tipizirano je 26.275 uzoraka. Za tipizaciju preostalih 6.990 uzoraka krvi potrebno je prikupiti još gotovo sedam milijuna kuna. Danas možemo reći da je Registar davatelja već operativan. Do sada smo imali 13 donacija - šest za naše bolesnike, a sedam za bolesnike izvan Hrvatske. Banka umbilikalne krvi funkcionira i nadam se da ćemo vrlo brzo doći do brojke od 10.000 pohranjenih doza', izjavila je majka pokojne Ane, Marija Rukavina.

Mirando Mrsić, medicinski direktor Zaklade, najavio je novo poglavlje rada Zaklade: 'Pred nama je novi izazov. Želimo Zakladu usmjeriti i na druge projekte - stipendiranje mladih znanstvenika na području leukemije i limfoma te financiranje istraživanja na tom području. Volio bih da Zaklada bude mali hrvatski Alfred Nobel, da nadživi i mene i sve nas te da će Anino ime ostati zauvijek kao svjetlo nade, snage i ohrabrenja. Opet smo na početku, ali da nismo bili hrabri prije pet godina, ne bismo bili ovdje gdje smo danas.'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više