OD PETKA

Gledajte Al Jazeeru Balkans na MAXtv-u

09.11.2011 u 18:50

Bionic
Reading

Jedna od najvećih svjetskih TV kuća, Al Jazeera Balkans, počinje s emitiranjem programa u petak, 11. studenoga u 18 sati, službeno je potvrđeno iz Ureda za odnose s javnošću te kompanije. Program će moći pratiti i korisnici MAXtv-a u osnovnom i osnovnom extra paketu

Program će se moći gledati preko kabelskih i IP TV operatera te preko satelita EutelSat, kao i na zemaljskom signalu u Bosni i Hercegovini. Kanal će biti u ponudi MAXtv platforme u osnovnom i osnovnom extra paketu u grupi news kanala na poziciji 700.
Središnji studio bit će u Sarajevu, regionalni centri u Zagrebu, Beogradu i Skoplju, a dopisnici u Podgorici, Prištini, Mostaru i Banjoj Luci, ali i u Washingtonu, Londonu, Bruxellesu, Berlinu, Beču, Moskvi, Istanbulu, Jeruzalemu i Pekingu. Koristit će i mrežu od preko 70 stranih dopisništava koje Al Jazeera ima širom svijeta.

Kada Al Jazeera Balkans počne s emitiranjem, postat će prvi program te globalne mreže koji se emitira na nekom drugom jeziku osim engleskog ili arapskog.

Koristeći se regionalnom mrežom dopisnika, kao i globalnom mrežom dopisništava iz Al Jazeerine mreže, Al Jazeera Balkans će gledateljima u regiji donositi kako regionalne, tako i globalne vijesti, te izvještavati o stanju u regiji gledatelje u svijetu koji prate programe Al Jazeera English i Al Jazeera Arabic.

Šest sati lokalno produciranih vijesti, intervjua, komentara i analiza te dokumentarni program koji će Al Jazeera Balkans emitirati predstavljaju početak novog poglavlja u medijskom izvještavanju u regiji.

Radeći pod sloganom 'Iz svakog kuta i sa svake strane', Al Jazeera Balkans će svojim izvještavanjem donositi neispričane priče, navodi se u priopćenju.

Svoje novinarsko i voditeljsko znanje na raspolaganje jednoj od najvećih svjetskih TV kuća stavili su Goran Milić kao direktor vijesti i programa, Mirjana Hrga, Stipe Sladoljev, Lamija Alečković, Ilija Jandrić, Miljenko Logožar, Tanja Novak i Mirsada Begović, Marzina Kiseljak i Ivana Brkić.

AJB će emitirati vijesti i aktualna zbivanja za gledatelje u regiji na lokalnim jezicima, uključujući Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru.