HUMANITARNA AKCIJA

Glumci, političari i pjevači skupili više od 800 tisuća kuna

16.10.2011 u 14:11

Bionic
Reading

Na Hrvatskoj radioteleviziji u izravnom televizijskom prijenosu kao vrhunac humanitarnog tjedna sinoć je završila specijalna dvosatna emisija 'Uz nas niste sami', a humanitarnom akcijom prikupljeno je više od 800 tisuća kuna

Večer su uljepšali i tako dali svoj doprinos poznati izvođači: Doris Dragović, Davor Radolfi, Danijela Pintarić, Ricardo Luque, Gazde, Hana Hegedušić, Trio Gušti, koji su nastupali uz pratnju Revijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem Saše Nestorovića.

Pozivajući humanitarni broj gledatelji su imali priliku razgovarati s osobama iz javnog, kulturnog i političkog života poput Tatjane Holjevac, Nine Obuljen, Silvije Luks, Luke Bebića, Tomislava Karamarka, Radimira Čačića, Milanke Opačić, Darinka Kosora, Nenada Stazića, Krunoslava Borovca, Nine Raspudića, Mie Begović, Mirjane Majurec, Ervina Baučića, Ćire, Gašparca, Slavice Knežević, Vinka Brešana, Kostadinke Velkovska, Dimitrija Popovića, Elizabeth Homsi, Jasne Burić, Katje Kušec, Maria Sedmaka, Ljiljane Saucha, Joze Barišića i mnogih drugih.

Posebnu pažnju i večeras je izazvao broš u obliku cvijeta maslačka koji su gledatelji mogli vidjeti na svim uzvanicima večeras ali i tijekom cijelog proteklog tjedna jer su ga nosili svi voditelji HRT-a. Cvijet maslačka je vizualni zaštitni znak cjelokupnog humanitarnog projekta. Njime se želi istaknuti priroda ove akcije u kojoj sudjeluju humanitarne organizacije različitih tipova i mnoštva pojedinaca, ključnih za ostvarivanje našeg zajedničkog cilja – pomaganja i pružanja nade u novi život.

Emisiju su vodili Sanja Mikleušević i Robert Zuber, Uršulja Tolj i Domagoj Novokmet, Mila Horvat i Mirko Fodor, te Melita Hrengek. Tijekom večeri pozivima gledatelja prikupljeno je preko 800 000 kuna.

Tijekom proteklog tjedna Hrvatska radiotelevizija medijski je podržala akciju prikupljanja sredstava za pomoć osobama sa zdravstvenim poteškoćama.

Naime, Zagrebački skijaški savez prikupljao je sredstva za pomoć Specijalnoj bolnici na Goljaku; Udruzi za poticanje razvoja osoba s posebnim potrebama 'Srce' iz Svetog Ivana Zeline su potrebna sredstva za izgradnju centra za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom; Humanitarna udruga Korčulansko-Pelješko 'Srce' prikupljala je sredstva za nabavu aparata za ergometriju; Udruga invalida cerebralne paralize 'Snaga' iz Zagreba, koja se bavi rehabilitacijom djece i mladih s neurološkim invaliditetom prikupljala je sredstva za integralnu neurorehabilitaciju djece i mladih i Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje Grabarije-Knin prikupljala je sredstva za pomoć osobama s posebnim potrebama.