TV ELITA

Znate li tko su najbolje plaćene televizijske glumice?

29.09.2011 u 16:33

Bionic
Reading

Na televiziji se isplati biti očajna kućanica, kriminalistička inspektorica ili jednostavno Tina Fey

Tina Fey, zvijezda i autorica NBC-ijeve komedije '30 Rock' (Televizijska posla) dijeli na popisu najbolje plaćenih glumica američkih televizija prvo mjesto sa zvijezdom 'Kućanica' Evom Longorijom. Obje su u 12 mjeseci do svibnja 2011. godine

zaradile 13 milijuna dolara, izračunao je Forbes čiju ljestvicu najbolje plaćenih TV žena, prenosi Reuters. Na trećem su mjestu još jedna 'kućanica', Marcia Cross, koja je zaradila 10 milijuna dolara i dobitnica Emmyja Mariska Hargitay iz policijske drame 'Zakon i red: SVU' te Marg Helgenberger iz serije 'CSI: Crime Scene Investigation'.

Nisu daleko na listi ni ostale ključne glumice iz 'Kućanica', komedije o ženama iz tipičnog američkog predgrađa koje s publikom dijele najmračnije tajne skrivene u njihovim ormarima. Teri Hatcher i Felicity Huffman dijele šestu poziciju i devet milijuna dolara koje je svaka zaradila.

Iako je teško omalovažiti toliko novca zarađenog u samo jednoj godini, ženske TV zvijezde plaćene su gotovo upola manje od kolegica koje rade na filmu. Forbes je u srpnju objavio kako su Angelina Jolie Sarah Jessica Parker najbolje plaćene ženske filmske zvijezde: svaka je prošle godina zaradila 30 milijuna dolara.

'Tri najbolje plaćene žene na televiziji zaradile su ukupno 36 milijuna dolara u odnosu na 88 milijuna dolara koje su prihodovale prve tri filmske zvijezde. No postoje prednosti rada na televiziji', kaže Forbesova novinarka Dorothy Pomerantz.

'Uloge su za žene sve bolje, glumice mogu ostati u New Yorku ili Los Angelesu što je bitno ako imaju djecu, a plaća je stalna.'

Fey se popela na prvo mjesto s prošlogodišnjeg sedmog kada je zaradila sedam i pol milijuna dolara, a Longoria je 2010. bila na četvrtom mjestu sa 12 milijuna dolara.

I kao jasan znak da je teška gospodarska situacija bacila tamnu sjenu i na industriju zabave podatak je da ovogodišnje vladarice liste nisu ni približno zaradile kao prošlogodišnja šampionka Ellen DeGeneres - 55 milijuna dolara u sezoni, radeći kao sutkinja u 'Američkom idolu', emisiji s najvećom gledanošću

Forbesova lista najbolje plaćenih televizijskih glumica:

1. Eva Longoria - 13 milijuna dolara

2. Tina Fey - 13 milijuna dolara

3. Marcia Cross - 10 milijuna dolara

4. Mariska Hargitay - 10 milijuna dolara

5. Marg Helgenberger - 10 milijuna dolara

6. Teri Hatcher - devet milijuna dolara

7. Felicity Huffman - devet milijuna dolara

8. Courteney Cox - sedam milijuna dolara

9. Ellen Pompeo - sedam milijuna dolara

10. Julianna Margulies - šest milijuna dolara